FIS sai hooajale punkti pannud Sundby peale pahaseks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby Otepää MK-etapil.
Martin Johnsrud Sundby Otepää MK-etapil. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise meeste MK-sarja üldvõidu kindlustanud Martin Johnsrud Sundby teatas, et loobub sel nädalal Kanadas peetavast MK-sarja lõputuurist ja paneb hooajale punkti. Rahvusvahelisele suusaliidule (FIS) Sundby otsus muidugi ei meeldi ja alguses tahtsid nad norralast lausa MK-sarja võitjale kuuluvast auhinnarahast ilma jätta või seda vähendada.

«MK-sarja üldvõit on nii suur saavutus, et enamik sportlasi suudavad seda korda saata vaid üks-kaks, heal juhul kolm korda elus. Seega ma ei mõista, kuidas saab taolisest hetkest loobuda ja selle asemel koju jääda. Loomulikult oleme Sundby käitumises pettunud,» ütles FISi võistlusdirektor Pierre Mignerey Norra rahvusringhäälingule.

Sundby saab üldvõitjale kuuluva kristallkarika seega postiga ja kui eile ähvardas FIS norralase lausa auhinnarahadest ilma jätta, siis nüüd on sellest ideest loobutud.

Norra suusaliidu pressišeff Gro Eide lausus, et Sundby lõpetab hooaja tavapärasest varem pere tõttu. «Martin tahab hoolitseda oma pere eest, sest hooaeg on olnud väga pikk ja neil on ilma pereisata väga raske olnud,» sõnas ta.

Kui MK-sarjas on 32-aastane Sundby olnud ülivõimas - norralane edestab teisel kohal olevat Sergei Ustjugovit 450 punktiga - siis Lahti MMilt ei suutnud ta individuaalset kuldmedalit võita. Lisaks teatesõidu kullale jäid Sundby kontosse hõbemedalid 15 km klassikasõidust ja 15 + 15 km suusavahetusega distantsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles