Eestlased tõid Põhjamaade suurimalt võistluselt neli medalit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese päeva lõpetasid kõik Eesti sportlased (vasakult - Taavi Vaigla, Liisi Vaht ja Laura Mallene) medalit kandes.
Esimese päeva lõpetasid kõik Eesti sportlased (vasakult - Taavi Vaigla, Liisi Vaht ja Laura Mallene) medalit kandes. Foto: Sten Maaslieb

Põhjamaade suurimalt Brasilia jiu-jitsu võistluselt Nordic open tõid kolm Eesti sportlast kaks kuldmedalit ja kaks pronksi.

Esimesel päeval võitsid kuldmedali nii Liisi Vaht (lilla vöö, -58,5 kg) kui ka Taavi Vaigla (sinine vöö, -82 kg). Oma kaalus (79,3 kg+) saavutas pronksmedali valget vööd kandev Laura Mallene.

Võistluste teisel päeval võitis valgete vööde avatud kaalukategoorias pronksmedali Laura Mallene.

Kuldmedali võitnud Liisi Vaht tõdes, et vastased olid tasemel. «Esimesena võitlesin väga hea vastasega Islandilt, kes ühtlasi on füüsilise ettevalmistuse treener. Võitsin matši napilt, kuid tagasi vaafates ei olnud oma esitusega eriti rahul,» kirjeldas Vaht. 

Järgmine oli juba finaalimatš. Vastaseks oli Rootsi neiu, kellega on Vaht olnud vastamisi ka varasemalt: eelmisel aastal kaotas Vaht talle sinise vöötaseme finaalis, ent Soome suurvõistlusel võitis teda alistusega.

Seekord õnnestus finaal võita punktidega. Vaht sõnas, et oli tulemuse üle õnnelik, kuid tunneb, et peab tegame veel palju tööd.

Vahi rõõmu rikkus teisel päeval toimunud matš, kus kohtunik otsustas võidu anda passiivsemale vastasele. Esimene matš oli sama neiu vastu, keda finaalis eelmisel päeval võitnud oli. Kohtuniku vastu esitati kaebusi ka teiste timide poolt. «Olen pettunud, aga pole midagi teha,» sõnas Vaht.

Sinises vöötasemes tegi hiilgava soorituse Taavi Vaigla, kes võitis kõik peale viimase matši alistusega. Finaalivõit saabus punktidega.

Kõik kolm sportlast treenivad Tallinna klubis 3D Treening (SBG Estonia). Sportlaste treenerid on Priit Mihkelson ja Ronald Stimmer.

3D Treening (SBG Estonia) on suurim Eesti klubi, mis pakub Brasilia jiu-jitsu ja sportliku vabavõitluse treeninguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles