Korvpallikurioosum: Tartu Ülikool mängis Balti liigas leedulastega viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustas Balti liiga poolfinaali harvanähtava tulemusega, mängides kodus Leedu klubi Pasvalyse Pieno žvaigždesiga 88:88 viiki. Et finalist selgub kahe mängu kogusummas, alustatakse kordusmängu nullist. Tartlastele tõi Janari Jõesaar 19 punkti, Gert Dorbek viskas 18 ja Janar Talts 17 punkti. Leedu klubi parimad olid võrdselt 24 punktiga Andrei Agafonov ja Osvaldas Olisevicius. Steponas Babrauskas lisas 16 punkti.

Enne mängu:

Veerandfinaalis alistasid tartlased kahe mängu kokkuvõttes 12 punktiga Kedainiai Nevežise, Pieno žvaigzdes sai 25 punktiga jagu Liepaja/Triobetist. Pasvalyse koosseisus on koguni kolm endist toonase Tartu Ülikool/Rocki pallurit: Egidijus Dimša, Vilmantas Dilys ja Evaldas Žabas. Dimša ja Žabas on Tartus kohal ka täna, Dilys Eestisse ei sõitnud.

Teine poolfinaal BC Kalev/Cramo ja Prienai Vytautase vahel algab neljapäeval Tallinnas. Finaalipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles