Rabav muutus: vormel-1 tiim toob rajale roosa auto

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus roosa Force India VJM10.
Uus roosa Force India VJM10. Foto: Force India / Twitter

Vormel-1 sarjas kaasa lööv Force India võistkond tutvustas uue hooaja autot, üllatades avalikkust roosa värviskeemiga. Seni on Force Indiad kandnud peamiselt India lipuvärve ehk valget, oranži ja rohelist, viimastel hooaegadel on autode põhivärviks olnud valge asemel must või tumehall.

Tänavuseks hooajaks löödi aga käed Austraalia veetehnoloogiaettevõttega BWT ning ühes kopsaka sponsorlepinguga muutub ka autode värv. Samas ei tohiks seesugune BWT kirjadega roosa värvikombinatsioon autospordisõpradele täiesti võõras olla, sest kahel viimasel hooajal on Lucas Auer Saksamaa turismiautode sarjas DTM kihutanud täpselt samasuguse Mercedes-Benziga.

Lisaks autodele jõuab roosa värv ka Force India sõitjate Sergio Perezi ja Esteban Oconi kiivritele. Alates 2008. aastast vormel-1 sarjas osalev Force India tiim, mis sündis pärast Spykeri võistkonna ostmist, lõpetas mulluse hooaja kõigi aegade parima ehk neljanda kohaga. Sõitjate arvestuses oli Perez seitsmes, jõudes nii Monacos kui ka Bakuus poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles