Rits, Sõber ja Frier: kolm visiooni koondisest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier.
Howard Frier. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Null,» vastas Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi küsimusele, mitu avaldust on laekunud naiste korvpallikoondise peatreeneri kohale. Kas tõesti ei leidu kedagi, kes sooviks sellesse ametisse asuda?

Tegelikult pole asi nii masendav ja peatreenerita rahvusnaiskond ei jää, avalduste esitamiseni on aega esmaspäevani. Postimees tutvustab kolme treeneri nägemust, kes oma kandideerimist kinnitanud on: Janne Rits, Howard Frier ja Andres Sõber. Kes tahab kiiremas korras korda teha kehva füüsise? Kes tahab mängu kiiremaks ajada? Kes muuta koondise esindamise auasjaks?

Janne Rits

Janne Rits on Tallinna Ülikooli naiskonna peatreener, samuti juhib oma korvpalliklubi, on erinevate noortekoondiste eesotsas olnud.

Rits toob esimese asjana välja koondise suurima probleemi: kehva füüsise. Mängupilt peab tema arvates muutuma kaasaegsemaks ja selleks on vaja füüsis korda saada. «Selleks on mul plaanis teha suve alguses kõikidele kandidaatidele põhjalik ülevaatus ja kaardistada, mis seisus keegi on. Iga mängija saaks individuaalse kava, mida suvel järgida. Suve lõpus tuleks teine laager, kus vaatadakse üle, kes on edasi läinud, kes mitte. Koondises pole kellegi koht kindel, kõigil on võimalus end näidata. Kes areneb ja tahab, see pääseb valikusse,» kirjeldab Rits, kelle nägemuses on kandidaate hetkel 25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles