Lühitutvustus: mis klubi on Margus Hundi uus tööandja Indianapolis Colts?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indianapolis Coltsi mängujuht Andrew Luck.
Indianapolis Coltsi mängujuht Andrew Luck. Foto: Michael Conroy/AP/Scanpix

Eile Margus Hundi palganud Indianapolis Colts on eestlase eelmise tööandja Cincinnati Bengalsiga võrreldes ajalooliselt tunduvalt edukam. Kui Bengalsil NFLi tiitleid pole, siis Colts on Super Bowli ajastul parimaks kroonitud aastatel 1970 ja 2006. Esimese meistritiitli ajal asuti veel Baltimore’is, Indiana osariigi pealinna koliti aastal 1984.

Viimase tiitli peaarhitekt oli legendaarne mängujuht Peyton Manning. NFLi ajaloo üks säravamaid superstaare tegi 2000. aastate alguses Coltsist sisuliselt ainuisikuliselt stabiilse play-off’i meeskonna, aga pärast 2011. aasta kaelaoperatsiooni lasi Colts Manningul minna.

Praegu juhib klubi rünnakuid 27-aastane Andrew Luck. Suurte ootustega NFLi tulnud Luck valiti aastatel 2012–2014 NFLi Tähtede mängule (Pro Bowl). Ühtlasi 2014/2015 viimane hooaeg, kui Colts play-off’i pääses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles