Tartut soojade tunnetega meenutav Žabas: siin on kõik sama, ainult nimi on teine

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evaldas Žabas (vasakul).
Evaldas Žabas (vasakul). Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Möödunud hooajal Tartus mänginud leedulasest korvpallur Evaldas Žabas külastas eile oma vana töökohta, aga seekord tegutses ta tartlaste vastu. Žabas viskas Pasvalyse Pieno žvaigždesi ridades kuus punkti ja aitas Leedu klubil Tartu Ülikooli vastu Balti liiga poolfinaalseeria avamängus 88:88 viiki mängida.

Pärast mängu tunnistas Žabas, et Tartu jääb tema südamesse igaveseks. «Siin on tõesti väga tore! Tundub, nagu ma poleks siit kunagi ära läinudki,» ütles enne kohtumist sooja aplausi osaliseks saanud Žabas.

Mullu jõudis toona veel Tartu Ülikool/Rocki nime kandnud meeskond Balti liigas finaali, sel hooajal on veel üks samm minna. Kuidas võrdleb Žabas mullust Rocki ja tänavust Tartu Ülikooli meeskonda?

«Rääkisin enne mängu mõnede Tartu mängijate ja treeneritega. Nad ütlesid, et kambavaim on mullusega sarnane. Loomulikult on tiimis päris mitu uut mängijat, aga tulemused on võrreldavad. Eurosarjas läks mullu loomulikult paremini, aga kokkuvõttes on tase üsna sama. Pealegi on mängustiil, treenerid ja mänedžment eelmise aastaga identene. Ainult nimi on teine,» vastas ta.

Poolfinaalpaari korduskohtumine peetakse 23. märtsil Pasvalyses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles