Olümpiavõitja tuleb Eestisse curlingut õpetama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitlyn Lawes (paremal).
Kaitlyn Lawes (paremal). Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Valitsev olümpiavõitja kanadalanna Kaitlyn Lawes õpetab sel nädalal Eestis curlingumängu. Tippmängija käe all saavad curlinguga tutvust teha ka koolilapsed ja kõik huvilised.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on see Eesti jaoks erakordne võimalus, sest tippmängijaga koostöös on hea võimalus leida uusi curlingutalente. «Vaatame täna lahtiste silmadega ringi, et leida curlingule järelkasvu. Eesti on traditsiooniliste curlinguriikidega võrreldes alles noor curlinguriik ja meie sportlaste pink seetõttu lühike. Kindlasti tasub tulla ja ennast proovile panna, sest ei ole just igapäevane, et olümpiavõitja näpunäidete järgi on võimalik alaga tutvust teha,» julgustas Vakra osalema.

Kaitlyn Lawes on Eestis Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni «Olympic Celebration Tour» programmi raames, mille eesmärk on curlingu tutvustamine. Olümpiavõitja on Eestis curlingut õpetamas perioodil 16.-19. märts.

Neljapäeval saavad curlinguga tutvust teha koolilapsed ja päev kulmineerub koolidevaheliste meistrivõistlustega. Laupäeval, 18. märtsil saavad aga curlingut olümpiavõitja juhendamisel proovida kõik soovijad. Oodatud on kõik uued ja vanad curlinguhuvilised. Pühapäeval, 19. märtsil kell 10.00 kuni 13.00 on kõigil võimalus võtta osa nn curlingu pühapäevakust, kus algajatel on võimalus ka olümpiavõtjaga ühte tiimi sattuda. Kõik üritused leiavad aset Tondiraba jäähalli curlingu areenil ja osavõtt on tasuta.

Kanadalasest olümpiavõitja Kaitlyn Lawes tõusis curlingumaailma tippu 2008. aastal, mil võideti Kanada juunioride meistrivõistlused. Sellest peale on Lawesi ja tema curlingutiimi saatnud pidevad tiitlivõidud. Tänaseks on ta valitsev olümpiavõitja, pälvides tiitli 2014. aasta taliolümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles