Süüdimõistetud mõrvar naaseb palliplatsile, naisaktivistid on marus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Fernandes.
Bruno Fernandes. Foto: STRINGER/REUTERS

2010. aastal oma raseda tüdruksõbra inimröövi ja mõrva tellinud ning selle eest 22 aastaks vangi mõistetud jalgpallur Bruno Fernandes vabastati enneaegselt ning ta teenis kohe ka lepingu Brasiilia tugevuselt kolmanda liiga klubilt Boa Esportelt. 

Fernandes vabastati veeburaris pärast võitu ülemkohtus. Tema tüdruksõbra laipa ei leitud, kuid Fernandes tunnistas kohtuistungil, et laiba sõid ära metsikud koerad.

Võigas mõrv on Brasiilia naisaktivistid marru ajanud. Nad ei mõista, kuidas saab üks jalgpalliklubi sellise inimese enda palgale võtta. Oma pahameele väljendamiseks protestisid mitukümmend naist Varginha keskväljakul, teeseldes maapinnal surnut. Klubi käitumine on arusaamatuks jäänud ka meeskonna sponsoritele, kes ähvardavad Boa Esporte toetamisest loobuda.

Naisaktivistid protestimas klubi otsuse vastu. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS
Naisaktivistid protestimas klubi otsuse vastu. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS Foto: CRISTIANE MATTOS/AFP

Algatatud on ka petitsioon, millele on allkirja andnud 25 000 inimest. Tundub aga, et protestidest pole kasu olnud ning teisipäeval osales Fernandes juba esimesel treeningul. Ta on tänulik klubi presidendile Roberto Moraesile, kes andis talle teise võimaluse. «Ta avas minu jaoks uue ukse. Olen väga-väga tänulik selle võimaluse üle. Viimase sõna ütleb alati jumal,» ütles väravavaht.

Brasiilia modell ning Fernandesi endine tüdruksõber Eliza Samudio (pildil kolmandat kuud rase). Foto:
Brasiilia modell ning Fernandesi endine tüdruksõber Eliza Samudio (pildil kolmandat kuud rase). Foto: Foto: Marcelo Theobald/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles