Šarapovale pakutud otsetee tagasi tippu on vähemalt ühe tenniselegendi sõnul õigustatud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

Meldooniumi tarvitamise eest 15 kuu pikkuse võistluskeelu saanud tennise endine maailma esinumber Maria Šarapova teeb tagasituleku suurde tennisesse järgmisel kuul. Mitmete turniiride korraldajad tahaksid Šarapovat enda väljakutel mängimas näha ning pakuvad venelannale seetõttu turniiridele vabapääset. See aga naiste tennises tekitanud väiksemat sorti skandaali.

Šarapova kavatseb järgmisel kuul võistelda Stuttgarti turniiril, ent mitmed naistennisistid nimetavad venelannale vabapääsme andnud korraldajaid lugupidamatuks. Sealjuures on sõna võtnud ka endine maailma esireket Caroline Wozniacki. «See on väga küsitava väärtusega otsus. Vahet pole, kes ta on – mängija, kes vabaneb nädal enne turniiri algust võistluskeelust, ei tohiks kohe turniirile peale pääseda,» oli taanlanna kriitiline.

«See on lugupidamatu teiste mängijate suhtes,» jätkas Wozniacki. Tema sõnul pole tal Šarapovaga mingit probleemi, kuid talle ei jõua kohale, miks ei võiks venelanna end ise tagasi tippu mängida. «Minu hinnangul väärivad kõik teist võimalust.»

Eile astus aga 62-aastane tenniselegend Chris Evert venelanna kaitseks välja. «Turniiride korraldajaid küll süüdistada ei saa, et nad tahavad sellist tippmängijat oma võistluskaardil näha. Kõik on ju reeglitepärane ning ta on selleks ajaks oma karistuse ära kandnud. Kriitika on minu hinnangul ebaõiglane.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles