City peatreeneri aus ülestunnistus: ma lihtsalt ei suutnud oma mängijaid rünnakule sundida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Anthony Devlin/REUTERS/Scanpix

Eile Meistrite liigast välja langenud Manchester City peatreeneri ütles pärast Monacole 1:3 kaotatud kordusmängu, et ei suutnud oma mängijaid piisavalt veenda.

Korduskohtumisele 5:3 eduseisust vastu läinud City mänguplaan nägi ette ründavat mängustiili. Enne matši rääkis meeskonna peatreener Pep Guardiola, et parim kaitse on väravaid lüüa. Tõsi, värava City ka lõi, kuid nende mängupilt elavnes alles teisel poolajal. Avapoolajal aga ei suutnud nad kordagi isegi mitte pealelöögini jõuda.

«Ma püüdsin mängijaid kõikidel koosolekutel veenda, et me peame siia ründama tulema ning väravaid lööma. Minu viga on see, et ma ei suutnud neid piisavalt veenda. Teisel poolajal asi muutus, aga siis oli juba liiga hilja. Kõik treenerid teevad vigu, kuid minu viga ei olnud taktikaline,» ütles Guardiola.

«Esimese ja teise poolaja erinevus on väga lihtne. Teisel poolajal proovisime mängu võita, me mängisime jalgpalli. Olen sellisest mõtteviisist lähenenud terve oma karjääri, kuid avapoolajal me lihtsalt polnud kohal. Küsimus ei olnud kaitsemängus. Meie ründajad polnud piisavalt agressiivsed ning sellepärast kukkusime Meistrite liigast välja,» tõdes Guardiola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles