Kalev/Cramo võitis Balti liiga poolfinaali avavaatuses Leedu klubi kuue punktiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Audentese spordihallis avamäng Kalev/Cramo ja Prienai Vytautase meeskonna vahel. Balti liiga poolfinaali avakohtumise võitis Kalev seisuga 94:88. Eesti meeskonna parimatena viskasid 17 silma Erik Keedus ja Branko Mirkovic, Prienai suurimaks korvikütiks oli 24 silmaga Tomas Delininkaitis.

Prienaist pärit võistkond hoiab Leedu liigas hetkel kuuendat kohta ning viimases voorus kaotati Kaunase Žalgirisele 11 punktiga. Voor enne seda alistati aga just teises poolfinaalis tartlastega madistav Pieno Zvaigzdes meeskond 12 punktiga.

Kaasa löödi sel aastal ka FIBA EuroCup sarjas, kus jõuti vahegruppi ja saavutati teine koht. Nende eest pääses vahegrupis play-offi vaid Bonni Telekom Basket, kes tänaseks on murdnud ennast juba poolfinaali.

Meeskonna mootoriks võib pidada Tomas Delinkaitist, kes mänginud lisaks välisklubidele ka mitmeid hooaegu Rytases ja Žalgirises. Tuntumatest nimedest, kes ilmselt tänagi põhiraskust kannavad, võiks nimetada veel: Vytenis Lipkevicus (4 viimast hooaega Žalgirises), Arturas Valeika (hooaeg Rytases), Vytenis Cizauskas (hooaeg Žalgirises) ja Tadas Klimavicius (6 hooaega Žalgirises). Meeskonna nimekirjast leiab ka Mindaugas Kupšase, kes kuulus mõned hooaed tagasi Kalev/Cramo nimekirja, kuid tema lahkus meeskonnast kuu aega tagasi Hispaania klubisse CB Clavijo (esiliiga).

Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul on tegemist väga tarka korvpalli mängiva võistkonnaga. «Kõiges kolmes liigas, kus nad kaasa mängivad, on nad vist teisel kohal pallikaotuste arvult ning neile ei visata seetõttu ka eriti punkte. Nad lihtsalt teevad nii vähe pallikaotusi, et ükski vastane naljalt nende vastu jooksma ei saa,» sõnas Varrak. Peatreeneri sõnul peaks õhtuses mängus kaasa lööma ka Vitali Ljutõtš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles