Galerii: Tartu kaotas Balti liiga poolfinaalis ajalugu teinud Rakverele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Balti liiga esimeses poolfinaalis sündis mõnevõrra üllatuslik tulemus, kui põhiturniiri võitnud Tartu Bigbank kaotas 1:3 Rakvere Võrkpalliklubile (25:18, 24:26, 17:25, 10:25). Rakvere jaoks on see esimene kord Balti liigas finaali jõuda. Rakvere edukaim oli 16 punktiga Siim Põlluäär, Kevin Saar lisas 14 punkti. Toms Vanags ja Michael Michelau tõid Tartule kumbki 13 silma.

Finaalis kohtub Rakvere kell 17.00 Pärnuga, kes sai 3:2 jagu Tallinna Selverist. Pronksmedali eest lähevad kell 14.00 lahingusse Tartu Bigbank ning Tallinna Selver. Kohtumistest näitavad otsepilti nii Postimees.ee kui ka Kanal 12.

Enne mängu:

Põhiturniiril olid tartlased ülivõimsad, püsides kaotuseta järjepanu neli kuud ja neli päeva. Nende kaotustelahtrist haihtus null alles 22. voorus, mil nad Selver Tallinnale alla jäid. Hiljem kaotati küll veel korra ka RTU/Robežsardzele, ent 26 mänguga teenitud 70 punkti oli esikoha pälvimiseks piisav. Võimsa võiduseeria sisse jäi ka kaks kohtumist Rakverega, mis mõlemad lõppesid Tartu 3:1 võiduga.

Veerandfinaali otsutavas mängus tabas tartlasi aga valus löök, kui vasaku jala hüppeliigest vigastas nende rünnakuliider Bradley Robert Gunter. Kahes võidumängus Rakverega tõi ta vastavalt 31 ja 25 punkti ning hooaja kogusaldoks kogunes 460. Põhiturniiri kokkuvõttes edestas teda ainsana Rakvere diagonaalründaja Siim Põlluäär (495). Finaalturniiril peavad tartlased hakkama saama Kanada pallurita.

«Peame rünnakukoormust kogu võistkonna vahel ära jagama ja kõik ründajad peavad rohkem vastutust võtma. Viimases mängus sai temporündaja Kevin Soo vaid kolm tõstet, mis on kindlasti üks mõttekohti,» sõnas Tartu meeskonna juhendaja Oliver Lüütsepp. «Meie edu märksõnadeks on kannatlikkus ja distsipliin, lisaks suudame olla väga hea blokimeeskond. Üks võtmekohti ongi selles, kuidas suudame Rakvere ründajaid blokiga ohjata,» lisas ta.

Eelmisel hooajal lõpetas Rakvere sarja põhiturniiri seitsmendana ja kukutas veerandfinaalis üllatuslikult konkurentsist Selver Tallinna. Tänavu oldi peaaegu lõpuni heitlemas neljanda koha nimel, mis lõpuks läks siiski Vilniuse Flamingole. Veerandfinaalis Lääne-Virumaa klubi leedukatele aga hõlpu ei andnud ja võitis seeria 2:0. «Oleme terve hooaja jooksul suutnud näidata möödunud aastaga võrreldes paremat mängu. Finaalturniir on koht, kus see peaks nüüd väljenduma,» rääkis Rakvere võistkonna peatreener Urmas Tali. «Finaalturniiril on eesmärgiks, et me ei tohi üheski kohas üheski hetkeks järele anda. Tartu vastu võiks võiduvõti peituda selles, et läheme mängima lihtsamakoelisemalt,» lausus juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles