Johaugi üle mõistab spordikohtus õigust korduvalt võistluskeelde vähendanud kohtunik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug enne dopinguistungi algust.
Therese Johaug enne dopinguistungi algust. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/Scanpix

Norra suusatähe Therese Johaugi kaitsemeeskond valis Rahvusvahelises Spordiarbitraažis (CAS) tema juhtumi üle õigust mõistma ameeriklasest kohtuniku, Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) otsustas aga soomlasest kohtuniku kasuks.

TV2 kirjutab, et nii Johaugi tiim kui FIS said mõlemad valida sadade kohtunike seast endale ühe meelepärase õigusmõistja, kellele lisandub ka kolmas, peakohtunik. Johaug valis enda üle õigust mõistma ameeriklase Jeffrey G. Benzi. Tema oli üks CASi kohtunikest, kes mõistis õigust ka tennisisti Maria Šarapova üle. Mäletatavasti vähendati venelanne võistluskeeld spordikohtus kahe aasta pealt 15-kuuliseks.

Üks Šarapova kaitsjatest oli spordikohtus kuulus dopinguadvokaat Mike Morgan, kes nõustus abistama ka Johaugi. Morganil on ka eelnevalt kohtunik Benziga kokku puutunud. Nimelt oli tema õigusmõistjaks tennisisti Marin Cilici ja sprinteri Veronica Campbell-Browni juhtumitel. Mõlemal juhul oli sportlaste kaitsjaks Morgan. Esimene kohtusaaga lõppes kokkuleppemenetlusega, teine aga sportlase täieliku õigeks mõistmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles