Raadik naudib oma teist noorust täiel rinnal

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Raadik.
Andrus Raadik. Foto: Facebook

Mängu otsustav serv läheb võrku. Närvid ei pea vastu ja vihane võrkpallur lööb palli täiest jõust jalaga. Kogemata tabab aga meeskonnakaaslast otse hella kohta. Punane kaart ja mängu vahele jätmine. Selline võrkpallis haruldane juhtum läks Soome liiga suveräänse punktikuninga eestlase Andrus Raadiku kontole.

Raadik oli juba Pärnu Võrkpalliklubi kaptenina tuntud kui väga emotsionaalne mängumees, kes suutis teinekord üksinda «duhhi» niipalju üleval hoida, et tervet meeskonda sütitada. Sel hooajal on ta oma emotsiooni pannud võimsatesse rünnakutesse ja sellessesamasse positiivsesse sütitamisse. Punane kaart ja sellele eelnenud vihapurse olid erand. Ja meeskonnakaaslane viha ei pidanud, tal on kolm last juba olemas.

Juba täna on tal võimalik enda nimele saada Soome meistriliiga põhiturniiri punktirekord 672 silma, mis on teise eestlase Mart Tiisaare käes. Selleks tuleb Raadikul Kuopio Leka Volley vastu tuua vähemalt 12 punkti, mida on vähem kui tema hooaja senine kõige kehvem partii ehk 13 punkti. Põhiturniiri võit on Raadikul ja Sampol aga juba ammu kindel.

Millest selline võimas hoog? Raadik ise ütleb, et tunneb tõesti nagu oleks teine noorus käes, füüsiliselt paremini kui eales varem. «Trennid on teistsugused, jõusaalis tehakse lühemalt, ent suuremate raskustega. Pallitrennides on samuti erinevusi, aga kaks tundi käib otsast lõpuni tõsine tampimine. Need trennid kuidagi lihtsalt sobivad mulle,» ütleb võrkpallur.

Teine asi on see, et kui juba välisliigasse minna, siis võtta ka vastutust. «Pärnuski olen igasuguseid leegionäre näinud, mina ütlesin endale siia tulles, et hakkan vastutama ja pingutan nagu jaksan. Et pärast ei saaks keegi seal minu kohta öelda, et käis mingi  eestlane siin, mängida eriti ei osanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles