Järelvaadatav: meister Infonet alistas kindlalt uustulnukad Viljandist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 3. voorus läksid vastamisi tiitlikaitsja FCI Tallinn ja Viljandi JK Tulevik. Infoneti poolt avas skoori Kirill Nesterov, kes oli täpne 32. minutil. Vaid kaks minutit hiljem skooris Albert Prosa ning veel kaks minutit hiljem Pavel Dõmov. Teisel poolajal realiseeris penalti Sergei Tumasjan ja Prosa lisas oma teise värava kohtumise 67. minutil, nii võitis Infonet mängu 5:0.

Ülekannet kommenteerisid Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

Enne mängu:

Infonet ja Tulevik mängisid omavahel meistriliigas viimati ülemöödunud hooajal, kui pealinnaklubi võitis neljast mängust kolm, ent mitte kordagi rohkem kui kaheväravalise vahega. Neljandast mängust sai Tulevik aga kätte 0:0 viigi.

Kes asendab keskkaitsjaid?

Infoneti ridadest on puudu Ofosu Appiah, kes sai eelmises mängus Narva Transiga punase kaardi. Mullu sai Infonet 12 kollast ja kaks punast kaarti teeninud ghanalaseta mängimist piisavalt harjutada ning kuna Appiah jäi eemale ka hooaja avamängust, võib eeldada, et Vladimir Avilovi kõrval võtab taas koha sisse talvel Narva Transist meeskonda toodud Roman Nesterovski. Lisaks on meeskonna ridades jätkuvalt vanameister Andrei Kalimullin. Tulevik peab aga leidma asendaja Gerdo Juhkamile, kes eelmise vooru mängus Paidega samuti varakult duši alla saadeti.

Tuleviku tubli algus

Tulevik tegi eelmises voorus küll kõige vähem pealelööke, ent neljast löögist läksid kaks raamide vahele ja mõlemad ühtlasi ka väravavõrku. 2:3 kaotusest Paide vastu ei pääsetud, ent pea terve teise poolaja kümnekesi mänginuna püsiti kenasti mängus ning kui arvestada ka avavooru 1:0 võitu Sillamäe üle, on mulgid alustanud hooaega tublilt.

Tiitlikaitsja otsib oma mängu

Infoneti avamäng Tartu Tammeka vastu oli äärmiselt rabe, muuhulgas kaotati vooru arvestuses kõige rohkem palle ja eksiti nii söötudel kui ka pealelöökidel. Ehkki teisest voorust saadi Narva Transi vastu 2:1 võit, oli mäng kohati sama ebakindel ja seda tõestab ka statistika. Infonet tegi taas kõige rohkem pallikaotusi ja neid päästis paljuski vaid see, et Trans oli samas arvestuses vooru teine meeskond. Lisaks on tiitlikaitsja trumbiks jõuline mäng keskväljal ning võidetud pallide arvestuses oldigi teises voorus omakorda esimesed.

Keda jälgida?

Infoneti vasakpoolkaitsja Roman Sobtšenko tegutses Transi vastu väga teravalt, saades kirja elu esimese värava meistriliigas. Ent nagu märkis pärast kohtumist tema kogenud kolleeg Dmitri Kruglov, peab Sobtšenko tegema veel tööd vastupidavuse kallal, et säilitada hoogu kogu mängu jooksul. Tuleviku ridades tasub silma peal hoida Indrek Ilvesel, kes peaks tänavu saama varasematest hooaegadest rohkem meeskonda aidata. Tunamullu näitas Ilves, et mängutarkuse ja oskuste poolest võiks ta vabalt kuuluda mõne tabeli esimeses pooles oleva meeskonna ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles