Järelvaadatav: kõva lahingu andnud Nurger ja Wichita State vandusid kuulsale Kentuckyle alla (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rauno Nurgeri ülikool Wichita State kaotas üliõpilasliiga NCAA finaalturniiri teises ringis mainekale Kentuckyle 62:65.

Nurger viibis väljakul ligi 10 minutit ning viskas selle ajaga 2 punkti (1/3) ning võttis 3 lauapalli. Eestlane tegi väljakul ühe vea ning kaotas korra ka palli. Võitjate parimana said Malik Monk ja De'Aaron Fox kirja 14 silma. Wichita State'i parim oli 20 punktiga Landry Shamet.

Enne mängu:

Wichita alistas finaalturniiri avaringis 64:58 Dayton Flyersi, ehkki kaotas avapoolaja 27:29. Targalt ja efektiivselt tegutsenud Nurgeri arvele jäi 12 minutiga neli punkti (neist mõlemad pealtpanekutest), seitse lauapalli, üks resultatiivne sööt ja üks viskeblokeering. Wichita State'i peatreener Gregg Marshall usaldas eestlast kaitseolukordades väljakule ka viimastel minutitel. Wichita State'i resultatiivseim oli Landry Shamet 13 punktiga, Daytonile tõi Scoochie Smith 25 silma.

Kentucky näol on tegemist tõsise vastasega, sest neil on läbi ajaloo ette näidata koguni kaheksa NCAA meistritiitlit. Rohkem - 11 meistritiitlit - on ette näidata vaid California ülikooli meeskonnal. Tänavuse aasta finaalturniiri avaringis alistas teise asetusega Kentucky 79:70 15. asetuse saanud Northern Kentucky. Nurgeri kodumeeskonnal on kümnes asetus.

Viimati tuli Kentucky meistriks 2012. aastal, finaali jõuti aga viimati 2014. aastal, mil tuli alla vanduda Connecticutile. Wildcatsi ridadesse kuulus 2012. aastal näiteks Anthony Davis, kellest on tänaseks saanud New Orleans Pelicansi ridades NBA superstaar. Samal aastal valiti Davise järel noormängijate draft'is teisena NBAsse ka Michael Kidd-Gilchrist. Unelmate liigas on samast meeskonnast jõudnud mängida veel viis meest.

Postimehe ülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

19. märts

kell 20.40–22.40: Wichita State Shockers – Kentucky (otseülekanne)

20. märts

kell 02.40–04.40: South Carolina Gamecocks – Duke (otseülekanne)

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles