Klavan ja Liverpool leppisid võimalusterohkes mängus Manchester Cityga viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan võitleb palli pärast Raheem Sterlinguga.
Ragnar Klavan võitleb palli pärast Raheem Sterlinguga. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix

Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool leppis Inglismaa kõrgliigas Manchester Cityga võõrsil 1:1 viiki. Klavan alustas mängu algrivistuses ning tegi kaasa terve kohtumise. Liverpooli värava lõi 51. minutil penaltist James Milner, Sergio Agüero viigivärav sündis 69. minutil. Tabamusega lõppenud olukorras lipsas Agüero pärast Kevin de Bruyne teravat ja madalat tsenderdust välja just Klavani selja tagant, ülejäänud kohtumise jooksul tegutses Eesti koondise kapten aga kindlalt.

Algusest lõpuni lahtises ja mõlemapoolsete võimalustega kohtumises oli Agüerol lisaminutitel suurepärane šanss Cityle võit tuua, ent ründaja lõi mõnelt meetrilt palli taevasse. Samasugused suurepärased võimalused lasid mängu jooksul raisku ka Fernandinho City ning Adam Lallana Liverpooli poolelt.

Liigatabelis jääb neljandal kohal olev Liverpool nüüd liidrist Chelseast maha 13 punktiga, Cityst ollakse jätkuvalt punkti kaugusel. Samas on esikolmikul Liverpoolist üks, lähimatel jälitajatel Manchester Unitedil ja Arsenalil aga koguni kaks mängu vähem peetud.

Inglismaa kõrgliiga tabelitipp:

  1. Chelsea 69 punkti
  2. Tottenham 59 p
  3. Manchester City 57 p
  4. Liverpool 56 p
  5. Manchester United 52 p
  6. Arsenal 50 p
  7. Everton 50 p

Enne mängu:

Vana aasta viimasel päeval võitis Liverpool kodus Man Cityt tänu Georginio Wijnaldumi väravale 1:0 ning Klavan suutis sel hooajal 12 liigaväravat löönud Agüerot edukalt kontrolli all hoida.

«Mängisin tookord esmakordselt Agüero vastu. Ta on hea ründaja, aga ma ei ütleks, et kardan teda. Ta on maailmaklassist mängija, kuid paljudel Inglismaa kõrgliigaklubidel on maailmaklassist ründajad,» rääkis Klavan Daily Starile. «Nende vastu on meeldiv mängida. Pean lugu igast ründajast, kellega mul tuleb võidelda, kuid hirm pole õige sõna. Ent Agüero kuulub kahtlemata paremate Inglismaal mängivate ründajate sekka,» lisas Eesti koondise kapten.

City langes nädala keskel 1:3 kaotusega Monacole Meistrite liigast välja, ent Klavan ei osanud arvata, kuidas see võib Liverpooli tänasele vastasele mõjuda. «On kaks võimalust. Nad võivad olla haavatud, ent samas võivad nad olla kodupubliku ees tavapärasest innukamad, sest tahavad näidata, et suudavad endiselt võita. Igal juhul usun, et tuleb väga haarav mäng!» sõnas Klavan.

Kuna Klavani meeskonnakaaslane Dejan Lovren on seljavigastusest paranenud, võib peatreener Jürgen Klopp eelistada täna Joel Matipi kõrval eestlasele horvaati. Veebikülg This Is Anfield ei oska mängu eel pakkuda, kumma valiku sakslane teeb. Liverpool Echo ekspert Kristian Walsh eelistab Klavanit, märkides, et eestlane on seni näidanud end parimast küljest just suurtes mängudes.

Paul Gorst kiidab samuti Klavani usaldusväärsust, kuid valiks Matipi kõrvale siiski Lovreni. Horvaati eelistaks ka Andy Kelly. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles