Ränkel tuli maratonis Eesti meistriks vaid 0,4-sekundilise eduga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter

Jõulumäel peetud Eesti meistrivõistlustel murdmaasuusatamises võidutsesid vabastiilis peetud maratonidistantsidel Raido Ränkel ja Tatjana Mannima.

Meeste 50 km ühisstardist sõidu lõpuheitluses alistas Ränkel vaid 0,4 sekundiga 23-aastase Alvar Johannes Alevi. Kolm sekundit hiljem lõpetasid pronksmedali pärast heideldes Algo Kärp ja Morten Priks, Kärp lükkas jala üle lõpujoone 0,3 sekundit enne Priksi.

Viies oli Andreas Veerpalu (+14,7) ja kuues võitjale finišis 33 sekundit kaotanud Aivar Rehemaa. Seejuures oli esikuuik veel kaks kilomeetrit enne lõppu koos. Seitsmenda koha saanud Karel Tammjärv jäi esimestest maha kümmekond kilomeetrit enne lõppu ja kaotas viimaks Ränkelile 1.13,2. Protokollis oli üles antud ka Raio Piiroja, kuid starti endine Eesti jalgpallikoondislane siiski ei jõudnud.

Naiste 30 km distantsil oli maratonispetsialist Mannima omaette klassist, sõites ligi poole distantsist koos Anette Veerpaluga, ent lõpetades nooremast konkurendist ligi kaks minutit varem. Veerpalu kaotas 1.43,7 ja võttis kindlalt hõbemedali. Pronksi sai Laura Alba, kes kaotas küll Mannimale 3.13,1, kuid sai 4,6 sekundiga jagu laskesuusatajast Regina Ojast. Kokku oli stardis 23 meest ja 13 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles