Kotsar enne suurt mängu Duke'iga: saime esimesest võidust suure sädeme

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South Carolina mängijad Justin McKie (vasakult), Chris Silva ja Maik-Kalev Kotsar.
South Carolina mängijad Justin McKie (vasakult), Chris Silva ja Maik-Kalev Kotsar. Foto: Gregory Shamus/AFP/Scanpix

20-aastane ja 208 cm pikkune korvpallur Maik-Kalev Kotsar aitas ööl vastu laupäeva oma koduülikooli South Carolina NCAA finaalturniiri ehk March Madnessi esimeses ringis 93:73 võidule Marquette'i üle. Ööl vastu esmaspäeva kohtutakse teises ringis ühe suurfavoriidi ehk Duke'i ülikooliga.

Kui idaregiooni seitsmenda asetusega South Carolina tahab USA olümpiakoondise kolmel korral kuldmedalini viinud Mike Krzyzewski juhendatavat Duke'i (teine asetus) võita, tuleb neil sarnaselt Marquette'i mänguga peale suruda oma trump ehk tihe kaitsemäng. «See võit andis meile suure sädeme, et tulla Duke'i vastu suure energiaga ja nad kaitses pidama saada,» ütles Kotsar enne suurt heitlust Postimehele.

Ilmselt saavad Kotsar ja South Carolina taas nautida koduväljakueelist, sest mängupaik Greenville asub South Carolina «baasile» ehk Columbia linnale selgelt lähemal kui Duke' kodupaigale Durhamile. Pealegi on South Carolina fännid ekstaasis, sest NCAA finaalturniiril saadi üle 44 aasta esimene võit.

«Emotsioon oli võimas. Nii tähtsat mängu põhimõtteliselt kodupubliku ees mängida on vägev. Enne saali jõudmist oli väike närv sees, aga kui sooja läksime tegema, siis närv kadus,» meenutas Kotsar.

Kotsar sai Marquette'i vastu mänguaega 34 minutit, mille jooksul jäi tema kontosse seitse punkti, viis lauapalli, kaks korvisöötu ja kolm vaheltlõiget. «Enda esitusega väga rahule ei jäänud. Aga kuna sain mängida koguni 34 minutit, siis tundus, et vähemalt treener jäi mu esitusega rahule,» hindas Kotsar oma sooritust.

Postimehe ülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

19. märts

kell 20.40–22.40: Wichita State – Kentucky (otseülekanne)

20. märts

kell 02.40–04.40: South Carolina – Duke (otseülekanne)

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles