Selliste mängude pärast sporti tehaksegi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali ei suuda ise ka uskuda, millega tema ja Rakvere meeskond just hakkama said.
Urmas Tali ei suuda ise ka uskuda, millega tema ja Rakvere meeskond just hakkama said. Foto: Margus Ansu

Päikeseline pühapäeva keskpäev Tamula järve ääres. Üle rippsilla tuleb sörkjooksuga punapõskne tuttmütsiga naine. Ta on kuue kilomeetri pikkuse jooksutiiru lõpusirgel. «Kiirustan nüüd tagasi, pean ju peatreenerit enne suurt mängu psühholoogiliselt ette valmistama,» ütleb ta. See naine on endine tippkorvpallur Pille Tali, Rakvere Võrkpalliklubi peatreeneri Urmas Tali abikaasa. Rakvere meeskonda ootas sel õhtul ees suur mäng, Balti liiga finaal soosik Pärnu vastu.

Urmas Tali ütles, et naine pidas talle enne kohtumist tõsisemat sorti loengu, et juhendaja oma emotsioone kontrolli all hoiaks ja keskenduks platsil toimuvale. Ja seda Tali suutis, sest juhtis ühes viimaste aastate uskumatumas võrkpallimängus oma meeskonna Balti liiga võitjaks. Pärnust saadi jagu 3:2, Tali hüppas pärast viimast punkti kõhuli põrandale ja jäi sinna tükiks ajaks lebama, meeskond juubeldas platsi keskel. Uskumatu oli teoks saanud, Rakvere on esimest korda Balti liiga võitja.

«Jah!» vastas treener küsimusele, kas selliste mängude pärast sporti tehaksegi.

«See oli üks müstiline mäng! Nii raske oli meestel, aga ju vanajumal oli täna võrukas ja tahtis, et ma oma kodulinnas võidan,» sõnas Tali Võrus toimunud Final Fouri järel. Tali pidi vahetustega väsinud mehi hoidma, pikk pink pole nende trump. «Eks see üks suur nikerdamine oli, et nurgaründajatest kokku hea panus saada. Aga ära tuli kuidagi, iga mehe roll oli väga suur. Ja Põlluäär muidugi vedas meid ka,» lisas juhendaja liider Siim Põlluääre kohta. «Võrreldes eelmise aastaga treenima justkui paremini, aga mängud pole viimasel ajal hästi õnnestunud. Nüüd joppas kohe kaks päeva järjest.»

Tali juhendatav Rakvere üllatas juba eelmisel hooajal positiivselt, karikavõistlustel jõuti 18-aastase vaheaja järel finaali, Balti liigas poolfinaali ja 16-aastase pausi järel Eesti meistriliigas medalile. Rakvere koosseis oli seejuures sama õhuke kui tänavu, lisaks tuli neil alates detsembrist hakkama saada oma suurima skooritegijata, diagonaalründaja Siim Põlluääreta. Sel hooajal on Põlluäär taas platsis ja «töömeeste» meeskond üllatas taas, lülitades Balti liiga poolfinaalis konkurentsist välja põhiturniiri võitja Tartu Bigbanki ja siis juba Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles