Rattaõnnetuse üle elanud Eesti tipptriatleet valmistub hooaja avastardiks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Erakogu

Kui triatleet Marko Albertil on tänavusest hooajast juba ette näidata Uus-Meremaa Ironmani neljas koht, siis seitse aastat noorema Kirill Kotšegarovi avastardini on jäänud veel viis nädalat. Tugevatest treeningutest ammutatud enesekindluse ja vormikõvera tõusu pole Kotšegarovil suutnud rikkuda isegi mitte hiljuti üle elatud rattaõnnetus.  

«Toimus liiklusõnnetus, milles sain kergeid vigastusi. Sõitsin mulle ette keeranud autole küljelt sisse,» kirjeldas Arizonas treeniv Kotšegarov lühidalt möödunud kolmapäeval aset leidnud avariid. Kotšegarovi sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega - vigastused olid kerged ning haiglaravi mees ei vaja. Siiski oli eestlane sunnitud loobuma nädalavahetuse Puerto Rico poolpikast triatlonivõistlusest, mis algselt oli mõeldud treeningettevalmistuse osana enne Texase Ironmani.

Aprilli teises pooles toimuv Texase Ironman on Kotšegarovi jaoks esimese poolaasta kõige olulisem eesmärk. Sportlikku viha annavad eestlasele samast võistluspaigast kahtlemata juurde aastatagused sündmused, kus poodiumikohas kinni olnud Kotšegarov eksis lõpu eel rajavalikuga ning kaotas sellega kõrge lõppresultaadi.

Vaatamata ebaõnnele oli toona põhjust ka rahuloluks, sest nii füüsiliselt kui ka vaimselt oli Kotšegarov võimeline planeedi parimatele raudproffidele valusalt kandadele astuma. Ilmekalt tõestas ta seda kaks kuud hiljem Suurbritannias, kus võttis karjääri kolmanda Ironmani etapivõidu ajaga 8:41.13. Hawaiil piirdus lihasvaluga kimpus olnud Kotšegarov 22. kohaga, jäädes ühtlasi tahapoole Marko Albertist, kes heast sõbrast ja konkurendist 10 minuti võrra nobedamaks osutus.

Tänavuse baaslaagri tegi Kotšegarov aasta esimestel talvekuudel Valencia lähistel asuvas Gandias. «Olen selles regioonis treeninud varemgi,» räägib Kotšegarov, kelle sõnul on Gandia ümbrus triatlonitreeninguteks äärmiselt sobiv. «Kvaliteetne ujula ja jõusaal, suurepärased võimalused rattasõiduks. Antud piirkonnas on treenimas paljud rattameeskonnad nagu Katjuša, Astana, BMC, AG2R. Jooksutingimuste osas ei saa samuti kurta. Apelsinipõldude vahel jooksmine on lahe kogemus.»

«Treeningute eesmärk on areneda ühtlaselt ja püsida terve. Seni on see õnnestunud ja iga sellise laagri järel tunnen ennast tugevamana. Hispaanias veetsin kokku viis nädalat. Seejärel tulin mõneks päevaks koju ning veebruari keskpaigast jätkasin treeningute ja ettevalmistustega juba Ameerika Ühendriikides, Arizonas,» jätkas ta.

Just Ameerikas ootab Kotšegarovit 22. aprillil ees hooaja esimene Ironmani start. Teist aastat järjest alustab eestlane võistluskaruselli Texase Ironmaniga, mis ühtlasi on kontinendi meistrivõistlusteks. Kotšegarovi eesmärgiks on seal eelmise aasta ebaõnne vältida ning kõrge punktisaagiga Hawaii Ironmani koht kindlustada.

On üllatav, et Kotšegarovi paus Hawaiilt enne möödunud hooaega oli kujunenud suisa kuueaastaseks. «Päris mitu aastat ei tahtnud ma Hawaiile tagasi minna. Alles viimased kaks aastat tunnen, et nüüd olen piisavalt kogenud ja saavutanud teatud taseme, et võistelda maailma eliidiga,» mõtiskleb 30-aastane Kotšegarov, kes jõudmas pikamaatriatloni parimasse ikka.

Kotšegarovi hooaja avastardini Teaxase Ironmanil on jäänud vähem kui viis nädalat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles