Enesevalitsuse kaotanud noortetreener: vabandan kõigi ees, keda mu käitumine on riivanud (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art Elmik.
Art Elmik. Foto: Ekraanitõmmis videost

EYBLi (Euroopa noorte korvpalliliiga) U16 vanuseklassi II divisjoni turniiri Riia etapil leidis 18. märtsil aset kahetsusväärne intsident, kus TTÜ Korvpallikooli treener Art Elmik läks kohtunike otsuste järel endast sedaviisi välja, et näitas väärituid žeste ning läks inventari kallale. Nüüd esitas Elmik vabandusavalduse.

Treener Elmiku lahkarvamused kohtunikega tekkisid TTÜ KK mängus soomlaste Kauhajoen Karhuga. Mängu viimasel minutil tabasid soomlased kaugviske ja pääsesid nelja  punktiga ette. Elmiku arvates käis kell pärast tabamust tükk aega edasi ning mänguaega tulnuks korrigeerida. Kohtunikud (erinevalt Läti pressis avaldatust) muutsidki aja ära (11,2 sekundi asemel toodi tabloole 12,6), kuid andsid palli seejärel ekslikult soomlastele... Millele järgnes ka Elmiku reaktsioon.

«Palun vabandust! Riias toimunud EYBL U16 vanuseklassi kohtumine Kauhajoen Karhude ja minu juhendatud TTÜ Korvpallikooli vahel päädis intsidendiga, kus minu ja kohtuniku arvamused korvpallireeglite tõlgendamisel erinesid oluliselt. Tekkinud vaidluses kaotasin enesevalitsuse ja teenisin kaks tehnilist viga, mis tähendas ka mängust eemaldamist.

Minu käitumisele ei ole vabandust, olenemata kui ebaõiglased võivad vahel näida õigusemõistjate otsused. See ei ole mu tavapärane käitumine ning võin kinnitada, et edaspidi selliseid olukordi ei kordu. Oleme ka võistkonnasiseselt antud olukorda arutanud ning saan kinnitada, et minu käitumist ei sea ükski mu kasvandik endale eeskujuks. Ma vabandan kõigi ees, keda mu käitumine on riivanud ning kinnitan veelkord, et tegu oli ühekordse juhtumiga,» seisis avalduses.

Oma sõnad edastas ka TTÜ KK juhatuse liige Indrek Reinbok: «Vabandame TTÜ Korvpallikooli nimel antud intsidendi pärast laste, lapsevanemate ja avalikkuse ees. Oleme sellest juhtumist rääkinud lastega ja treeneriga. See on olnud meile kõigile suur õppetund.»

Kohtumist suurelt juhtinud TTÜ kaotas mängu 41:48. Pärast Art Elmiku vihapurset ja sellest tingitud käitumist eemaldati ta mängust ning saadeti saalist minema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles