Video: Federer teenis Indian Wellsi võiduga karjääri 90. tiitli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer rõõmustamas Indian Wellsi turniirivõidu üle.
Roger Federer rõõmustamas Indian Wellsi turniirivõidu üle. Foto: Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports/Scanpix

USAs toimunud Indian Wellsi tenniseturniiril võitis meeste arvestuses šveitslaste siseasjaks jäänud finaali Roger Federer (ATP 6.), kes sai 6:4, 7:5 jagu kaasmaalasest Stanislas Wawrinkast (ATP 3.). Ühtlasi oli see Federeri jaoks viiendaks Indian Wellsi triumfiks ning 90. tiitliks oma karjääri jooksul.

Kui 35-aastane Federer asus aasta alguses maailma edetabelis 16. kohal, siis tänu võitudele nii Austraalia lahtistel kui ka Indian Wellsis on ta tõusnud kümme kohta kõrgemale. «Mul on olnud unistuste nädal. Võib-olla pole ma niivõrd üllatunud kui Austraalias, kuid tore on olla tagasi ning Ameerikas võita. Olen teinud hooaja alguses unelmate stardi,» rääkis Federer eile pärast Indian Wellsi turniirivõitu BBC-le.

Tõeliselt emotsionaalse kõne pidas maha aga Wawrinka, kel oli pärast finaalmängu raskusi enda kokkuvõtmisega. «Palun vabandust, olen lihtsalt väsinud pärast kümmet võistluspäeva,» ütles pisarates Wawrinka alustuseks. «Ma tahan õnnitleda Rogerit. Ta naerab praegu ning on seetõttu s***pea, kuid pole hullu. Olen sulle kaotanud mitu tasavägist mängu (Wawrinka pidi Federerile alla vanduma ka Austraalia lahtiste poolfinaalis – toim), aga kui sa mängisid Austraalias finaalis, siis olin ikkagi sinu suurim fänn,» rääkis 31-aastane šveitslane.

Video Stanislas Wawrinka emotsionaalsest kõnest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles