Ogier pääses kontrollist puhtalt, Tänak poodiumile ei tõuse (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko MM-ralli pühapäevane võistluspäev. Sebastien Ogier poodiumil.
Mehhiko MM-ralli pühapäevane võistluspäev. Sebastien Ogier poodiumil. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarja liider Sebastien Ogier võib kergendatult hingata, sest täiendav tehniline kontroll tunnistas tema Fordi käigukasti reeglitega vastavuses olevaks. See tähendab, et Mehhiko MM-ralli tulemused jäävad jõusse.

Mehhikos teisena lõpetanud prantslase auto käigukast pitseeriti ja toodi täiendavaks kontrolliks Euroopasse, kuna kohtunikel tekkis kahtlus, et see ei pruugi vastata homologatsioonidokumentidele ning võib olla lubatust kergem. MM-sarja tehniline delegaat Jerome Toquet viis läbi kontrolli, mille juures viibisid ka M-spordi esindajad, ning kinnitas, et reegleid pole rikutud.

Kui Ogier oleks diskvalifitseeritud, tõusnuks Mehhikos neljandana lõpetanud Ott Tänak esikolmikusse. MM-sarja üldarvestuses on Ogier' edu Jari-Matti Latvala ees 8 punkti, Tänak jääb kolmandana prantslasest maha 18 punktiga. Järgmine etapp peetakse 7.-9. aprillini Korsikal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles