Sildaru teeb nädalavahetusel tiitlivõistluste debüüdi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali. Foto: Tairo Lutter

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru võistleb nädalavahetusel Šveitsis Crans Montanas juunioride maailmameistrivõistlustel rennisõidus. Pühapäeval toimuv võistlus on 15-aastase Sildaru jaoks ajalooline, sest mitte kunagi varem pole ta tiitlivõistlustel võistelnud.

Ajakava järgi asub Sildaru võistlustulle pühapäeval, kui osaleb esmalt Eesti aja järgi kell 12.30 rennisõidu kvalifikatsioonis. Kui kõik õnnestub, stardib eestlanna juba kell 14 finaalvõistlusel.

Seni on Sildaru eestkätt võistelnud talle palju au ja kuulsust toonud pargisõidus ning Big Airi hüpetes. Viimane tihedam kokkupuude rennisõiduga oli tal aastavahetusel, kui ta käis harjutamas Soomes.

«Harjutasime sügisel rennisõitu Uus-Meremaal ja aastavahetusel Soomes. Raske on ennustada, milliseks võistlus kujuneb, sest ma ei ole rennisõidu tasemega nii väga kursis – kogu elu on pargisõidu  ümber käinud. Tean võib-olla, mida teevad viis paremat naist X-mängudel, aga juunioride taseme kohta pole õrna aimugi. Eks seal läheb ka kindlasti raskeks. Lihtsat pole midagi,» sõnas Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru.

Sügisel Uus-Meremaal peetud võistlusel saavutas Sildaru rennisõidus esikoha. Toona oli eestlanna jaoks tegemist esimese korraga, kui ta jõudis FISi võistlusel rennisõidus poodiumi kõige kõrgemale astmele.

Vaata Sildarude videoblogist, kuidas aastavahetusel Vuokattis rennisõitu harjutati

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles