Eri alade võitlus laste pärast ja laste nimel

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpalliliidu projekt "100 kooli" Paide spordihallis.
Eesti korvpalliliidu projekt "100 kooli" Paide spordihallis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Spordialaliidud võitlevad üha innukamalt selle nimel, et Eesti lapsed tegeleksid aktiivsemalt spordiga. Nii on ka korvpalli, jalgpalli ja võrkpalli puhul võetud eesmärgiks neid rohkem koolides tutvustada, et tekitada lastes huvi ja aidata koolidel kolme suuremat pallimänguala paremini õpetada. Eesti Korvpalliliit viib koolides läbi projekti «100 kooli», Eesti Jalgpalliliit «Jalgpall kooli» ja Eesti Võrkpalliliit projekti «Pallilahing». Neisse kaasatakse ka treenereid ja tippmängijaid. Koolide huvi on suur.

Jalgpalliliit tegi algust aastal 2014. Projekti juht, endine tippmängija Teet Allas ütleb, et jalgpalliliit alustas katseprojektidega tegelikult juba 2012. aastal. «Nüüdseks on läbi käidud 230 kooli, registreerinud on end aga 300 kooli,» räägib Allas. «Alates 2014. aastast on projektis osalenud üle 20 000 lapse, aastaks 2020 on eesmärk 50 000 last.»

Projekti sisu tähendab, et alaliidu inimesed, treenerid ja sportlased külastavad erinevaid koole. Mida rohkem, seda parem. Välja on antud ka õpik «Jalgpall õpetab», kust õpetajad leiavad mängulisi harjutusi, ideid uuteks mängudeks jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles