Ausa mängu reeglid unustanud tipprattur sai Kataloonia velotuuril karmi karistuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Joaquin Rojas
Jose Joaquin Rojas Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Kataloonia velotuur jätkus täna teise etapi ehk meeskonnasõiduga. Hispaanlane Jose Joaquin Rojas (Movistar) tõusnuks pärast teist etappi liidriks, ent kuna ta kasutas meeskonnasõidus ebaausaid võtteid, karistati teda kolmeminutilise trahviga. Seega tõusis uueks velotuuri liidriks tema meeskonnakaaslane Alejandro Valverde.

41 km pikkusel meeskonnasõidul rikkus Rojas reegleid, lükates meeskonnakaaslasi Nelson Oliveirat ja Andrei Amadori selga. Sarnaselt Rojasele karistati ka temalt abi saanud rattureid vastavalt minutilise ja kaheminutilise ajalisaga.

«Valverde on uus velotuuri liider ning andsime talle sellest teada. Nägime televisioonis selgelt, et Rojas lükkas kahte ratturit ning see pole lubatud. Iga kord, kui ta kedagi lükkas, sai ta minutilise karistuse,» ütles UCI komissaar Ernesto Maggioni.

Meeskonnavõistluse võit jäeti Movistarile siiski alles. Nad edestasid kahe sekundiga BMC meeskonda ning 46 sekundiga Sky meeskonda. Rein Taaramäe tööandja Katjuša – Alpecin oli alles 14., kaotades võitjale 2.48-ga. Üldarvestuses on Taaramäe 73. kohal, kaotades liidrile 2.48-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles