Temperamentne Mourinho valis endale ootamatu hüüdnime

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JoseŽ Mourinho
JoseŽ Mourinho Foto: UKSportsPics/Pixathlon/SIPA/UKSportsPics/Pixathlon/SIPA

Manchester Unitedi peatreenerit Jose Mourinhot on alates 2004. aastast, mil ta end Chelsea pressikonverentsil The Special One’iks (Eriliseks) nimetas, just sedasi ka kutsutud. Nüüd on 54-aastane portugallane endale uue hüüdnime leidnud.

«Ma ütleks, et olen The Calm One (Rahulik),» vastas Mourinho küsimusele, kuidas ta iseloomustaks enda aega Manchester Unitedi eesotsas. «Kõik arvasid, et minust kujuneb klubile probleem. Minu ainus jama siin on olnud see, kui lõin jalaga veepudelit. Mind saadeti seepärast tribüünile ning pidin trahvi maksma. See ongi minu probleem – lähen natuke närvi ja löön jalaga pudeleid,» rääkis Mourinho.

«Kuid see on ka ainus kord, kui kaotasin kaine mõtlemise. Seega võib öelda, et olen The Calm One. Nüüd, kui ma selle valjult välja ütlesin, saan tõenäoliselt järgmine mäng millegagi hakkama ja mind saadetakse väljakult minema,» naljatas ta.

2012. aasta augustis suutis Mourinho endale veel ühe hüüdnime genereerida. Toona kutsus ta end ühes intervjuus The Only One`iks (Ainus). Ta põhjendas toonast nimevalikut sellega, et on ainus treener, kes oli võitnud kolme maailma kõige tugevama liiga tiitli. 

Jose Mourinho lööb veepudelit - see on tema sõnul ainus kord, kui ta Manchester Unitedi peatreenerina kaine mõistuse on kaotanud.
Jose Mourinho lööb veepudelit - see on tema sõnul ainus kord, kui ta Manchester Unitedi peatreenerina kaine mõistuse on kaotanud. Foto: Carl Recine/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles