Hamilton soovib mööduda legendidest ja jahib Schumacheri rekordit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Juba sel nädalal antakse avapauk 2017. aasta vormel-1 sarja hooajale, kui joonele asutakse Austraalias. Melbourne’i GP eel vaadatakse loomulikult ette kogu hooajale ja arutletakse soosikute üle. Nico Rosbergi tippspordist taandumise järel on suurimaks tiitlisoosikuks kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton.

Kolme MM-tiitliga on Hamilton ühe pulga peal selliste legendidega nagu Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet ja Ayrton Senna. Algaval hooajal ongi Hamiltoni suureks sihiks kerkida neljakordseks maailmameistriks ja mööduda nimetatud meestest, kirjutab Eurosport.

Neljanda MM-tiitli võitmise korral tõuseks ta ühele pulgale Alain Prosti ja Sebastian Vetteliga. Nimetatud meestest on maailmameistritiitleid rohkem ainult Michael Schumacheril (7) ning Juan Manuel Fangiol (5).

Hamilton ise ei ole avalikult rääkinud Schumacheri rekordi püüdmisest, kuid mehele lähedal seisvate isikute sõnul olevat ta selle endale siiski 2015. aastal eesmärgiks võtnud. 2015. aastal võitis Hamilton oma kolmanda MM-tiitli ning seejärel olevatki mees seadnud endale eesmärgiks Schumacheri saavutuse kordamise või ületamise.

Jaanuaris 32-aastaseks saanud Hamiltonil on vanuse poolest kõik eeldused Schumacheri püüdmiseks olemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles