Kotsari ülikooli võit jättis fänni ilma miljonist USA dollarist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Eesti korvpalluri Maik-Kalev Kotsari ülikool South Carolina on teinud NCAA igakevadisel finaalturniiril imelisi esitusi ning jõudnud 16 parema sekka. South Carolina esitused on üllatanud paljusid, kuid mõnele korvpallifännile on üllatus olnud ka veidike ebameeldiv.

Turniiri eel pakkus Warren Buffett’i firma Berkshire Hathaway välja suure rahalise preemia korvpallifännile, kes arvab ära kõikide mängude võitjad turniiri kahes esimeses ringis. Sellise täpsusega hakkama saanud fänn oleks saanud terve elu jooksul igal aastal miljon USA dollarit, kirjutab ESPN.

Kui keegi oleks ära arvanud aga kõik esimese ringi duellide võitjad, siis tema oleks saanud ühekordselt üks miljon USA dollarit. Sellele oli kõige lähemal üks Lääne-Virginiast pärit mees, kes eksis avaringi mängude võitjate ennustamisel ainult ühes paaris.

Nimelt uskus ta, et Marquette alistab Kotsari ülikooli South Carolina, kuid reaalsuses teenis South Carolina 64 parema seas kindla 93:73 võidu. Lohutusena sai mees siiski preemiaks 100 000 USA dollarit.

South Carolina on jõudnud turniiril juba 16 parema sekka. Viimati pääseti nii kaugele 44 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles