Kalev/Cramo mängis suure edu maha ja jäi taas Balti liiga finaalist välja (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli Balti liigas pidas BC Kalev/Cramo täna poolfinaalseeria korduskohtumise, kui võõrsil kaotati 77:88 leedulaste Prienai Vytautasele. Et esimese kohtumise võitis Kalev 94:88, siis kokkuvõttes jäädu Leedu klubile viie punktiga alla. Kalev/Cramo laeks jääb seega pronksiseeria, kus vastu tuleb kas Tartu Ülikool või teine Leedu meeskond Pasvalyse Pieno žvaigždes.

Esimesel poolajal juhtis Kalev/Cramo korraks isegi 29:15, aga poolaja lõpuks kahanes Eesti meisterklubi edu 35:29 peale. Prienai tegi teise poolaja alguses vahe lõplikult tasa ja kolmanda veerandaja järel juhiti juba 54:51. Korraks lausa 17punktilisse kaotusseisu jäänud Kalevil tekkis minut enne lõppu veel väike võimalus, aga seisul 71:80 ei tabanud Vitali Ljutõtš kolmest ja seejärel saatis Sten Sokk vastased vabaviskejoonele. 

Kalevi resultatiivseim oli Ljutõtš 19 punktiga, Mirkovic viskas oma 16 punktist 13 viimasel veerandil. Erik Keeduse arvele jäi 11 ja Sokk viskas 10 silma. Prienai kasuks tõi Regimantas Miniotas 21 silma, Vytenis Lipkevicius lisas 17. Teisel poolajal ülivalusaid kolmeseid tabanud Darius Gvezdauskas ning Tomas Delininkaitis viskasid vastavalt 16 ja 14 silma.

Seega on endiselt ainsa Eesti klubina Balti liigas finaali pääsenud Tartu Ülikool, kes homme asub Leedus kell 18.00 heitlema Pasvalyse Pieno žvaigždesiga. Tartus peetud avakohtumine jäi 88:88 viiki.

Seeria avakohtumise võitis Kalev/Cramo koduväljakul 94:88 ning läheb seega otsustavale matšile vastu 6-punktilises eduseisus. Seega pääsevad kalevlased finaali ka juhul, kui mäng kaotatakse 5 silmaga.

Avamängu järel tunnistas siiski Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak, et nii napp võit kordusmänguks erilist eelist ei anna.

Balti liiga teises poolfinaalis kohtuvad Tartu Ülikool ja Pieno zvaigzdes. Selle seeria avamäng jäi Tartus viiki 88:88, kordusmäng peetakse homme Leedus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles