Kui mängijad on väsinud, ei tähenda suur edu midagi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnaselt tiimikaaslastega jäi Leedus hätta ka Mark Tollefsen (palliga).
Sarnaselt tiimikaaslastega jäi Leedus hätta ka Mark Tollefsen (palliga). Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kalev/Cramo kaotas Balti liigas poolfinaali kordusmatšis võõrsil Prienai Vytautasele 77:88 ja ei suutnud klubi ajaloos esimest korda Balti liiga finaali murda. Et esimese kohtumise võitis Kalev 94:88, jäädi Leedu klubile kokkuvõttes viie punktiga alla.

Esimesel poolajal juhtis Kalev/Cramo korraks isegi 29:15, aga poolaja lõpuks kahanes Eesti meisterklubi edu 35:29 peale. Prienai tegi teise poolaja alguses vahe lõplikult tasa ja kolmanda veerandaja järel juhtis juba 54:51. Seejärel jäi Kalev halvimal hetkel 17 punktiga taha ja enesekindlaid leedulasi polnud võimalik pidurdada.

Eesti klubikorvpalli au on seega mullugi Balti liiga finaalis mänginud Tartu Ülikooli kaitsta, kes heitleb täna teise Leedu klubi Pasvalyse Pieno žvaigždesiga. Tartus peetud avakohtumine jäi 88:88 viiki.

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ütles pärast kohtumist, et meeskonnale sai lõpuks saatuslikuks viimase aja tihedast mängugraafikust tingitud väsimus. Just seda kartis Varrak mängu eel kõige enam.

«Esimese emotsiooni pealt ütleks jah, et väsisime ära. Kahju, et see just Prienai vastu juhtus. Väsimuse pealt tuli ka taktikalisi vigu ja mängijad ei teinud enam õigeid otsuseid. Mehed kustusid lihtsalt ära,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles