Kas olümpiahoki toimubki NHLi staarideta?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin on lubanud iga hinna eest olümpial mängida, vahet pole, mida NHL otsustab.
Aleksandr Ovetškin on lubanud iga hinna eest olümpial mängida, vahet pole, mida NHL otsustab. Foto: Molly Riley/AP

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on jätkuvalt lootusrikas, et maailma parimad hokimängijad NHList osalevad järgmise aasta Pyeongchangi olümpial, ent NHLi bossi sõnul tänase päeva seisuga seda ei juhtu.

Eelmise aasta aprillis teatas ROK, et lõpetab olümpial NHLi mängijate reisi- ja kindlustuskulude katmise. Sellega hoiab ROK kokku enam kui kümme miljonit dollarit, kuid riskib sellega, et olümpiaturniiri tase langeb märgatavalt.

Viimane jutuajamine ROKi, NHLi ja Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) ametnike vahel leidis aset veebruaris, ent olulist edasiminekut ei toimunud. Sealjuures ütles NHLi komissaar Gary Bettman, et NHLi mängijate osalemine olümpial pole kuigi tõenäoline.

«Püsime jätkuvalt lootusrikkad, et läbirääkimised IIHFi ja NHLiga õnnestuvad,» ütles ROKi esindaja Reutersile. Bettmani sõnul aga mingisuguseid läbirääkimisi ei toimugi. «Oleme avatud läbirääkimisteks, kuid praegu küll midagi ei toimu. Kui asjad nii jäävad, loobume olümpiast,» ütles ta.

Mõned NHLi mängijad kavatsevad hoolimata liiga võimalikust vastasseisust Pyeongchangi siiski minna. Üks neist on Venemaa elav hokilegend, Washington Capitalsis leiba teeniv Aleksandr Ovetškin. «Kui keegi ütleb mulle, et ma ei tohi oma riigi eest olümpial mängida, siis ütlen talle: head aega,» on Ovetškin varasemalt öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles