Lisaaja lõpuminutel edu käest andnud Tartu jäi Balti liiga finaalist välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kohtus Balti liiga poolfinaali korduskohtumises võõrsil Pasvalyse Pieno žvaigzdesega ja kaotas lisaajal 75:82. Avamäng Tartus lõppes 88:88 viigiga. Pasvalys läheb finaalis vastamisi Prienai Vytautasega, tartlaste laeks jääb pronksilahing koduse konkurendi Kalev/Cramoga.

Kuigi Tartu kaotas poolaja 30:38, siis hea kaitsemängu toel rebiti end kaks minutit enne normaalaja lõppu 65:60 juhtima. Normaalaja lõpus oli Gert Dorbekul võimalus Tartu poolt mäng otsustada, aga täiesti vabalt positsioonilt sooritatud kolmene ei tabanud. Seisul 66:66 mindi seega lisaajale.

Lisaajal sai Tartu 73:68 ette, aga siis lasti Pasvalysel kahe ja poole minutiga 10:0 spurt teha. Sellest enam ei toibutud.

Tartu resultatiivseim oli Maks Konate 18 punktga, temalt lisaks ka 13 lauapalli. Janar Talts lisas 17 ja Dominykas Milka 13 silma. Pasvalyse kasuks tõi Justas Tamulis 19 punkti, Nikita Balašovi ja kunagise Tartu Ülikool/Rocki leegionäri Egidijus Dimša arvele jäi 14 punkti. Mullu Tartus mänginud Evaldas Žabas kostitas endist koduklubi 7 punktiga. Sealjuures otsustasid just Dimša ja Žabase korvid lisaajal mängu saatuse.

Enne mängu:

Avamängus oli Tartu suur tugevus lauavõitlus, kus nad noppisid koguni 21 ründelauda. Võrdluseks, Pasvalys sai kaitses kätte pelgalt 22 palli. Tihti leidis Tartu korraliku viskepositsiooni alles teise või kolmanda katse järel. Lauas näidati võimu hoolimata sellest, et üks Tartu paremaid lauahankijaid Venky Jois on pärast ukrainlase Maks Konate tulekut taandunud viie-kuue minuti meheks.

Kuna 10 000 elanikuga Pasvalyses hotelle pole, isegi mitte kõige tagasihoidlikumat, tuli Tartu mängijatel mängueelne öö veeta hoopis Panevežyses. «Hommikul käime Pasvalyse saalis viskamas ja siis sõidame uuesti hotelli tagasi. Kahe linna vahe on 40 kilomeetrit – seda pole otseselt palju, aga veidi ebamugav on ikka,» rääkis tartlaste peatreener Gert Kullamäe logistikast.

Tartu parim tulemus Balti liigast pärineb möödunud aastast, kui jõuti küll finaali, ent kaotati seal Šiauliaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles