Elevandiluurannikut tüürima asunud Belgia legend tahab Toure tagasi tuua

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure aitas Elevandiluurannikul tulla 2015. aastal Aafrika meistriks.
Yaya Toure aitas Elevandiluurannikul tulla 2015. aastal Aafrika meistriks. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix

Endine Belgia jalgpallikoondislane ja aastatel 2012-16 Belgia koondist juhendanud Marc Wilmots nimetati Elevandiluuranniku koondise peatreeneriks. Wilmots teatas, et esimese käiguna tahab ta tagasi koondisesse tuua poolkaitsja Yaya Toure, kes mängis seal viimati 2015. aastal, kui Elevandiluurannik tuli Aafrika meistriks. «Lähen ja räägin temaga, sest usun, et tal on koondisele veel palju anda,» lausus Wilmots 33-aastase Toure kohta.

Wilmots viis Belgia 2016. aastal Brasiilias peetud MMile, kus võideti esmalt alagrupp ja alistati seejärel lisaajal USA, ent kaotati veerandfinaalis Argentinale. Kaks aastat hiljem pääses suurte lootustega EMile läinud Belgia küll alagrupist edasi ja alistas ka 16 parema seas Ungari, ent jäi siis veerandfinaali 1:3 alla Walesile ja Wilmots vallandati pärast turniiri lõppu.

Elevandiluuranniku tüüri juures asendab ta prantslast Michel Dussuyer’d, kes taandus ametist pärast seda, kui koondis kukkus 2017. aasta Aafrika Rahvuste Karikaturniirilt välja juba alagrupiturniiril. 48-aastase Wilmotsi leping kehtib kaks aastat ja tal on õigus seda pikendada. Esmaste eesmärkidena oodatakse belglaselt koondise viimist 2018. aasta MMile ja järgneval aastal toimuvale Aafrika Rahvuste Karikaturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles