Ühe viske mäng jättis Eesti klubid finaalist välja

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Dorbek.
Gert Dorbek. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

KORVPALL. Nagu tavaks saanud, jäi Eesti klubidele Balti liiga finaaliuks suletuks. Kui eelmisel hooajal suutis Tartu Ülikool pika traditsiooni murda, siis eile kaotati poolfinaali korduskohtumises võõrsil Pasvalyse Pieno žvaigždesile lisaajal 75:82. Pasvalyst ootab finaalis ees kolmapäeval Kalev/Cramo alistanud Prienai Vytautas, Eesti tipud piirduvad pronksiheitlusega.

Tartlaste peatreener Gert Kullamäe arvas enne mängu, et neile võiks võidu tuua madalaskooriline heitlus, mitte Leedu kõrgliigas seitsmendal kohal oleva tiimiga edasi-tagasi jooksmine. Kullamäe plaan töötaski.

Poolajaks oli Tartu veel taga 30:38, aga enne neljandat veerandaega oli vahe kahanenud vaid kahe punktini. Tordile oleks pidanud kirsi lisama Gert Dorbeki viimase rünnaku kaugvise, aga täiesti vabalt positsioonilt teele saadetud kolmene ei tabanud. Seega 66:66 ja lisaaeg.

«Tuleb sellistest valusatest hetkedest üle olla. See oleks õige magus tabamus olnud, aga kahjuks tuli vise rõngast välja. Ütlesin enne mängu, et siin võib otsustada üks vise, ja sõnasin ära,» ütles juhendaja pärast kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles