Taaramäe ohverdas enda tulemuse meeskonna liidri heaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe-
Rein Taaramäe- Foto: SCANPIX

Hispaanias jätkuva kõrgetasemelise Kataloonia velotuuri täna sõidetud 4. etapi võitis grupifinishis prantslane Nacer Bouhanni (Cofidis). Rein Taaramäe (Katusha-Alpecin) sai 175. koha, vahendab Rattauudised.ee.

Lumiste tingimuste tõttu 35 kilomeetri võrra lähemaks tehtud etapi sisse jäi ka kaks kategoriseeritud tõusu, kuid sprinteritel õnnestus peagrupis vastu pidada ning võitja selgus grupifinišis. Bouhanni järel sai teise koha itaallane Davide Cimolai (FDJ) ning kolmas oli lõuna-aafriklane Daryl Impey (ORICA-Scott).

Taaramäe leivaandja Katusha-Alpecin elas üle ärevad hetked umbes 31 kilomeetrit enne finishit, kui peagrupis toimunud kukkumisse sattus ka nende liider Ilnur Zakarin. Rein jäi koos ühe meeskonnakaaslasega teda ootama ning kuigi peagrupis oli tempo väga kõrgele kruvitud, õnnestus Zakarinil Taaramäe abiga lõpuks saada kirja võitjaga sama aeg.

Esialgsetel andmetel vigastas Zakarin kukkudes ribisid ja tema homne startimine on küsimärgi all. Taaramäe finisheeris täna võitjast 7.45 hiljem.

Kokkuvõttes esimeste seas muutusi ei toimunud ning liidrina jätkab ameeriklane Tejay van Garderen (BMC). Taaramäe on 150. kohal. Homme on tuuril kavas raske lõputõusuga etapp. Kataloonia velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles