Aigar Leok oli esimeses sõidus seitsmes, teise katkestas

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Karli Saul

Itaalia motokrossi meistrivõistlused jätkusid pühapäeval Cingolis, kus ainsa eestlasena oli stardis Aigar Leok.

Kvalifikatsioonis 11. aega näidanud Leok tuli esimeselt ringilt 13. kohal, kuid ring-ringi haaval parandas oma positsiooni ning oli lõpuks seitsmes. Teise sõidu pidi Aigar kahjuks pooleli jätma, vahendab ruudulipp.ee.

«Esimene sõit oli päris hea, hakkasin alguses sealt omalt kohalt vaikselt tõusma ja sõitsin seitsmendaks välja,» kommenteeris Leok. «Teises sõidus kukkusin stardikurvis ja tulin maha ära. Polnud mõtet seal muda sees võitlema hakata. Otsustasin säästa ennast ja ratast, mis seal ikka väga püüda. Traditsiooniliselt on Itaalia meistrikad tänavu kõik mudased olnud,.»

Kokkuvõttes kuulus Aigarile MX1 klassis 11. koht. Etapi võitis David Philippaerts Antonio Cairoli ja Steven Frossardi ees.

Hollandi motokrossi meistrivõistlused jätkusid pühapäeval Halle rajal, kus olid stardis Priit Rätsep ja Eesti juurtega Soomet esindav Harri Kullas.

Rätsepa võistlus aga ebaõnnestus, kuna esimese sõidu kuuendal ringil ta kukkus valusalt ja pidi võisltuse pooleli jätma.

«Seal oli üks «tool», mille maandumine oli üsna terav. Tagaratas jäi sinna taha kinni ja see viskas mind tsikli seljast maha. Pilt tasku ja peapõrutus. Sellega olid selle etapi sõidud sõidetud. Ajasõidu kiirus oli juba üsna hea, sellega saab rahul olla,» ütles Priit Rätsep ruudulipp.ee veebilehele.

Harri Kullas (+1.02,2) oli neljas, Herlings võitis sõidu.

Teises sõidus olid esimesed neli samad, Herlingsile võit, van Horebreek (+45,1) teine, Roelants (+48,8) kolmas ja Kullas (+1.12,5) neljas. Etapi kokkuvõttes oli võitja Herlings, van Horebreek teine, Roelants kolmas ja Kullas neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles