Profihooaja lõpetab glamuurne võidusõit Hiinas

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i China Critériumi väljakuulutamine.
Tour de France'i China Critériumi väljakuulutamine. Foto: Tour de France'i koduleht

Kui viimastel aastatel on traditsooniline profiratturite hooaja lõppu tähistav võidusõit toimunud Jaapanis Saitamas, siis tänavu koguneb koorekiht Hiina peamisesse ärilinna Shanghaisse. Kahepäevane üritus, mida korraldab Tour de France’i organiseeriv ettevõte ASO, peetakse 28.-29. oktoobrini.

Tegemist on kutsetega jõuprooviga, kuhu pääseb osalema 60 ratturit – staaridega saavad rinda pista ka paremad hiinlased. Osalejad sõidavad 3 km pikkusel ringil, mis möödub Hiina kunstimuuseumist ja viib ratturid turistide meelispaika Bundi piirkonda Huangpu jõe ääres, vahendas rattauudised.ee.

Shanghai kesklinnas on võimalus rattaga sõita ka kõikidel tavakodanikel. Selleks korraldatakse 10. septembril spetsiaalne 22 km ühissõit nimega Etape China. Ürituse saadikuks on 2010. aasta Tour de France’i üldvõitja Andy Schleck.

19.-24. oktoobrini toimub Hiinas Guangxi velotuur, mis paneb punkti World Touri kalendrile. Seda võidusõitu korraldab ASO konkurent Infront.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles