FC Flora ja Tallinna Levadia uisutasid viiki

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisest olukorrast lõi Igor Subbotin (nr 28) Flora väravavahi Marko Meeritsa selja taha kohtumise esimese värava.
Sellisest olukorrast lõi Igor Subbotin (nr 28) Flora väravavahi Marko Meeritsa selja taha kohtumise esimese värava. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallimeistrivõistluste kolmas voor pakkus publikule põnevust, kuna meistriliiga oodatuimas vastasseisus läksid vastamisi tiitlikaitsja FC Flora ja Tallinna Levadia. Rohkem uisulahingut meenutanud matš lõppes siiski viigiga 1:1.


«Ühe poolaja mängisime ning teisel poolajal vaatasime, kuidas teised mängivad. Õnneks õnnetus meil teisel poolajal mäng paremini käima saada,» sõnas Flora juhendaja Martin Reim, keda sundis plaane muutma Siim Lutsu vigastus esimesel poolajal. «Sellistes oludes on meeskonnast raske pilti saada. Oleksime pidanud vist uiske laenama. Ega keegi ei oodanud, et hakkab lund sadama.»

«Oleksime pidanud ikka selle mängu võitma. Täna (laupäeval – toim) oli väljak kohutav, õiget jalgpalli niimoodi mängida ei saa. Pigem oli tegemist uisuväljaga,» lisas Flora tabamuse autoriks olnud Henri Anier.
Tulemus ei pakkunud täit rahulolu ka Levadiale, kes asus mängu juhtima, kuid tegeles teisel poolajal rohkem Flora rünnakute tõrjumisega.

«Esimene poolaeg oli enam-vähem. Kokkuvõttes polnud meil piisavalt karakterit, kaotasime väiksed võitlused ja keskendumine kadus standardolukordade eel,» leidis Levadia abitreener Algimantas Briaunis. «Mõlema jaoks oli väljak võrdselt libe. Aga selline ongi jalgpall ning see on professionaalsuse küsimus, kas sa paned endale sellise ilmaga jalga õiged jalanõud.»

Levadiale valmistab kindlasti muret asjaolu, et avavoorus Lasnamäe Ajaxiga mängides põlve vigastanud Igor Morozov peab väljakult eemale jääma koguni paariks kuuks. Algul loodeti, et trauma paraneb paari nädalaga.

Kui tiitlikaitsja Flora viigistas Levadiaga, siis tabeliliidriks tõusis tänu parematele väravate vahele Sillamäe Kalev, kes laupäeval alistas 2:0 Paide linnameeskonna. Nii Sillamäe kui ka Flora on kogunud seitse silma.

«Teades Flora hooaja algusi, siis nii head algust pole meil vist olnudki. Eks igat mängu tahaks võita. Esimeses ringis saab kõigiga kõvasti madistada. Oleme kenasti konkurentsis. Eks praegu jätab kõik lumi, külm ja kunstmuru mängule oma jälje,» arvas Reim.

Hooaja eel tublisti oma ridu täiendanud Nõmme Kalju viigistas koduväljakul 1:1 Narva Transiga. Sama tulemusega lõppesid ka Tartu Tammeka – FC Viljandi ning FC Kuressaare – Lasnamäe Ajaxi kohtumised.

JALGPALL
Eesti meistriliiga kolmas voor

Tallinna Levadia – FC Flora 1:1 (19. Subbotin – 62. Anier), Nõmme Kalju – Narva Trans 1:1 (61. Kallaste – 75. Cekulajevs), Sillamäe Kalev – Paide linnameeskond (58. Aleksejev, 86. Monakov), Tartu Tammeka – FC Viljandi 1:1 (4. Kaldoja – 53. Kulatšenko), FC Kuressaare – Lasnamäe Ajax 1:1 (8. Lange – 45.+1. Mones).
Tabeliseis: 1. Sillamäe Kalev 7 (punkti)/3 (mängu), 2. FC Flora 7/3, 3. Narva Trans 5/3, 4. Tallinna Levadia 5/3, 5. Nõmme Kalju 4/3, 6. Tartu Tammeka 2/3, 7. Paide linnameeskond 2/3, 8. FC Viljandi 2/3, 9. FC Kuressaare 2/3, 10. Lasnamäe Ajax 1/3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles