Postimees Küprosel: võõrustajad tahavad Eesti vastu jätkata tavapäratut võiduseeriat

Madis Kalvet, Nikosia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose koondise peatreener Christakis Christoforou.
Küprose koondise peatreener Christakis Christoforou. Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondis peab laupäeval oma viienda kohtumise 2018. aasta MM-valiksarjas, kui võõrsil minnakse vastamisi Küprosega. Mõlemad meeskonnad on seni kogunud kolm punkti, mis on teenitud Gibraltari alistamisega. Omavahelises mängus loodavad mõlemad teenida punktilisa. Küprose peatreener Christakis Christoforou tõdes päev enne mängu, et nemad lähevad väljakule kolme silma järele.

«Meie meeskonna mängijad on kohtumiseks valmis. Pärast Kasahstani alistamist (Küpros alistas kolmapäevases maavõistlusmängus 3:1 Kasahstani) oleme väga enesekindlad,» tunnistas Christoforou. «Loodame, et suudame jätkata heade tulemustega. Meid ootab küll ees teistsugune vastane ja mäng, kuid kõik annavad endast parima.»

«Oleme optimistlikud, et suudame võita. Anname algusest peale endast 100 protsenti, et võit teenida. Tegemist on meie jaoks väga tähtsa kohtumisega. See on nagu finaal. Sellised on kõik meie mängud. Meil on seni valiksarjas olnud palju ebaõnne ja praeguseks peaks meil olema rohkem punkte,» tõdes Küprose peatreener.

Eesti koondise seniseid esitusi kommenteerides tõdes Christoforou, et näidatud on häid mänge. Bosnia ja Hertsegoviina ning Belgia käest saadud suurte kaotuste kohta märkis aga mees, et numbrid on ainult numbrid.

«Meie ja Eesti meeskonnad on sarnased tiimid, kes on samal mängutasemel. Eesti koondis on väga kogenud. Neil on mitmeid suurte kogemustega mängijaid,» sõnas ta ning iseloomustas veidike ka Eesti koondise juhendaja Martin Reimi käekirja. «Tean, et ta juhendas varasemalt Eesti U21 koondist. Ta üritab positiivselt mängida ja alustada mängu tagant. Eesmärgiks on kohtumise kulgu söötudega domineerida.»

Küprose koondise ründaja Dimitris Christofi tunnistas päev enne valikmatši, et eesmärgiks peab olema võit. Praegu ongi meeskond heas hoos ja järjest on saadud 3:1 võitu. Kui viimati alistati Kasahstan, siis enne seda oldi selle skooriga üle Gibraltarist.

«Ootame rasket mängu. Meie jaoks ei ole ühtegi kerget kohtumist. Loodetavasti suudame võita kolmanda mängu järjest. Tavaliselt me nii palju võite järjest ei saa,» tunnistas Christofi, et kolme matši järjest võitmine oleks nende koondise jaoks üsna tavapäratu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles