Suure mängu ootuses: mida kujutab endast South Carolina vastane Florida Gators?

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Chiozza (nr 11) on äsja teele saatnud raskest asendist kaugviske, mis toob Florida Gatorsile ülipõnevas hetiluses Wisconsin Badgersi üle napi 84:83 võidu.
Chris Chiozza (nr 11) on äsja teele saatnud raskest asendist kaugviske, mis toob Florida Gatorsile ülipõnevas hetiluses Wisconsin Badgersi üle napi 84:83 võidu. Foto: Maddie Meyer/AFP/Scanpix

Eesti korvpallur Maik-Kalev Kotsar ja tema koduülikool South Carolina Gamecocks on sel hooajal teinud juba mitu korda ajalugu, kui silmas pidada NCAA finaalturniiri ehk märtsihullust. Läinud ööl suutsid nad seda jälle: vastane Baylor hoiti vaid 50 punkti peal ning nii jõuti tugeva kaitsemängu toel ülikooli ajaloos esimest korda märtsihullusel kaheksa parema sekka, kus kohtutakse pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 21.25 Florida Gatorsi meeskonnaga. Millise võistkonnaga on aga tegu?

Neljanda asetusega Florida jõudis praegusesse faasi tõelise võitluse teel, sest nende mäng Wisconsin Badgersi vastu sai lõpplahenduse alles lisaaja viimasel sekundil. Nimelt saatis 0,3 sekundit enne kohtumise lõppu raskest asendist kolmepunktiviske teele Chris Chiozza, kelle tabamuse järel tabloole 84:83 võidunumbrid ilmusid. «Selline sooritus jääb teda kogu eluks saatma. Ta tegi uskumatu mängu,» kommenteeris Florida peatreener Mike White lõpuviske tabanud Chiozza esitust.

Florida jõudis viimati märtsihullusel kaheksa parema sekka 2014. aastal. Üldse on nad turniiril kokku osalenud 20 korral, olles viiel korral jõudnud Final Fourile ja kahel korral (aastatel 2006 ja 2007) saanud kirja turniirivõidu.

South Carolina vastane Florida on eestlase õppeasutuse head kaitsemängu tundnud ka omal nahal, sest aasta alguses kaotati Kotsari koduülikoolile skooriga 53:57. Sestap ootab Chiozza homme toimuvast vastasseisust tõelist lahingut. «Me oleme mõlemad tugeva kaitsemänguga meeskonnad ning tunneme selle üle uhkust. Final Fourile pääseb see tiim, kes suudab kõik 40 minutit keskenduda ning tegutseda meeskonnana distsiplineeritult,» rääkis Chiozza.

Rasket vastasseisu ootab ka South Carolina peatreener Frank Martin. «Loodame enda fännide toele sel teekonnal, vahet pole, kas saame koos pidutseda või nutta. Teist võimalust pole. Tegelikult, ma soovin, et fännid nutaksid, kui mina nutan. Ma tahan, et nad oleksid kurvad, kui ma lähen koju kurvalt,» tunnistas Martin, kes ootab homsele New Yorgis Madison Square Gardeni saalis toimuvale mängule suurel hulgal poolehoidjaid.

Postimehe otseülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

26. märts

kell 21.25–23.40: Florida Gators – South Carolina Gamecocks

2. aprill

kell 01.00–03.15: NCAA finaalturniiri 1. poolfinaal

kell 03.45–06.00: NCAA finaalturniiri 2. poolfinaal

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles