Täna selgusid Eesti meistrivõistluste poolfinalistid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere mängijad.
Rakvere mängijad. Foto: Marianne Loorents

Tänasega said läbi Eesti meeste võrkpalli meistrivõistluste veerandfinaalid, kui nelja parema sekka pääsemiseks vajaliku teise võidu said kätte nii Pärnu kui Rakvere Võrkpalliklubid.

Pühapäeval Võru spordikeskuses peetud Baltikumi võrkpalliklubisid ühendava Credit24 Meistriliiga finaalturniiril triumfeerinud Rakvere jätkas võimsal lainel ka koduses sarjas. Neljapäeval kodusaalis mängitud veerandfinaali avamängus alistati Järvamaa Võrkpalliklubi 3:1 (25:18, 25:18, 21:25, 25:17). Täna Eesti südames toimunud matšis saadi veel kindlam võit, kui Kesk-Eesti klubi mängiti üle 3:0 (25:14, 25:21, 25:16), kirjutas volley.ee.

"Credit24 Meistriliiga võitnud Rakvere on praegu väga heas füüsilises ja tehnilises vormis. Nad näitasid väga kindlat ja võimsat võrkpalli. Meie mängisime täna natukene alla oma keskmist taset, lisaks ei kerkinud meil esile vedurit, kes oleks võistkonda enda järel vedanud," nentis matšijärgselt Järvamaa peatreener Laimons Raudsepp. 

Koduvõistkond oli täna selgelt hädas nii vastuvõtul kui rünnakul, kus nende näitajad olid vastavalt 42,4 ja 29,5 protsenti. Võrdluseks: võitjad lõid punktiks 56,4 protsenti tõstetest ja said positiivseks vastuvõtuks numbri 60,9. Lisaks ei jõudnud ükski Järvamaa pallur kahekohalise punktisummani. Rakverel oli ülivõimsas hoos Credit24 Meistriliiga kõige väärtuslikumaks palluriks valitud Siim Põlluäär, kes tõi 19 punkti. Rünnakul lõi ta punktiks 17 tõstet 21st ehk 81 protsenti! Ühelgi juhul ei suutnud Järvamaa mängijad teda edukalt sulustada, neljal korral eksis ta ise. 

Veelgi kindlamalt jõudis nelja parema sekka Pärnu, kellelt TTÜ ei suutnud kummaski mängus geimi näpsata. Neljapäevane matš lõppes suvepealinna võistkonna 3:0 (25:17, 25:18, 25:20) võiduga, täna oli vaja vaid 78 minutit, et vastastest 3:0 (25:19, 25:19, 25:12) jagu saada. Pärnu suutis vastased serviga väga korraliku surve alla panna. Ässasid löödi kaheksa, eksimusi kogunes neil üheksa. TTÜ võistkonna vastuvõtt oli kohtumise lõikes aga vaid 35,9 protsenti. Kõige korralikuma servipäeva sai sidemängija Markkus Keel, kes käis üheksa meetri joone taga 26 korda, eksis neist kahel ja kogus kolm ässa.

Võitjate parim oli 13 punktiga Toms Švans, Hindrek Pulk lisas 11. Teist mängu järjest ei jõudnud ükski TTÜ mängija kahekohalise saldoni.

Järgmise nädala lõpus algavates kolme võiduni peetavates poolfinaalides läheb Rakvere vastamisi Bigbank Tartuga ja Pärnu Selver Tallinnaga. TTÜ-l ja Järvamaal seisab ees duell viiendale kohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles