Kataloonia tuuri etapivõit läks Lõuna-Aafrika Vabariigi ratturile, Froome suurest mängust väljas

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daryl Impey.
Daryl Impey. Foto: JOSEP LAGO/Scanpix

Hispaanias jätkuva kõrgetasemelise Kataloonia velotuuri täna sõidetud eelviimase etapi võitis Lõuna-Aafrika Vabariigi rattur Daryl Impey (ORICA-Scott). Suurfavoriit Chris Froome (Sky) langes suurest mängust välja.

Künkliku etapi keskel läks peagrupp pooleks ning üldarvestuses seni teist kohta hoidnud Froome jäi teise gruppi. Vahe hakkas kiiresti kasvama ning peagi jälitav grupp loobus, vahendas rattauudised.ee.

Etapi võitis 33 mehe grupifinišis Impey. Üldliider Alejandro Valverde (Movistar) sai teise koha ja prantslane Arthur Vichot (FDJ) oli kolmas.

Rein Taaramäe (Katusha-Alpecin) lõpetas etapi Froome’iga samas grupis (+26.38) ja sai 112. koha. Märkimisväärne on fakt, et 47 ratturit ei mahtunud täna ajalimiiti.

Kokkuvõttes on kolmikjuhtimine hispaanlastel. Teiseks tõusnud Alberto Contador (Trek-Segafredo) kaotab Valverdele 53 sekundit ja liidri meeskonnakaaslane Marc Soler kolmandana 1.06. Taaramäe on 104. kohal (+1.13.21). Võistlust jätkab vaid 114 ratturit.

Velotuur lõpeb homme lühikese künkliku etapiga Barcelona ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles