Tõehetk - vaid Saue suutis eesmärgid täita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise tänavune viimane MK-etapp eestlaste jaoks väga rõõmsates toonides ei lõppenud, küll aga pakkus hooaeg mõnegi ilusa tulemuse, kuid ka parajal määral pettumust.



Kuna enne uue hooaja algust keerlevad igal sportlasel peas soovid ja unistused, otsustas Postimees kõrvutada Eesti koondislaste mullu sügisel välja öeldud eesmärke nelja kuu jooksul saavutatud tulemustega ning palus koondise tuumikul sama teha. Vaid Indrek Tobrelutsu ei õnnestunud Postimehel tabada.

Eveli Saue
Eesmärgid: «Üldiselt on eesmärk sama, mis alati – täpselt lasta ja kiiresti suusatada. Ma ei tahaks latti alla lasta, olen varem suutnud esikümnesse sõita ja soovin nüüd samas vaimus jätkata,» teatas Saue sügisesel pressikonverentsil.

Saavutused: Saue kogus 333 punkti ja sai MK-sarja üldarvestuses 28. koha, vaid korra on ta kokkuvõttes parem olnud – 2008. aastal sai ta 27. koha. Tänavu mahtus ta kaheksal korral 20 parema sekka, paremad saavutused olid Hochfilzenis sprindi 10. ja Anterselvas sprindi 9. koht. Ehk siis eesmärgid said täidetud.

«Need, mis ma välja ütlen, on sellised lollikindlad, mis on võrdlemisi realistlikud, unistustest ma ei räägi,» tõdes ta. «Kindlasti oli see üks parimaid hooaegu, paar võistlust tuli hästi välja, mõni läks nässu ka. Sõitsin MMil senise parima koha üle ja jõudsin kahel korral esikümnesse ja olin muidu ka pidevalt konkurentsis, 60 seast ei jäänud kordagi välja.»

Kadri Lehtla
Eesmärgid: «Olen teinud peaaegu ideaalse ettevalmistuse, talvel sõidan välja oma parima koha nii MK-etapil kui MMil ning loodetavasti lõpetan ka MK-sarja üldarvestuses parimal kohal,» oli Lehtla sihtidest rääkides kõige konkreetsem.

Saavutused: Lehtla seni parim koht MK-sarja üldarvestuses oli 66., tänavu lõpetas ta rea võrra madalamal. Hooaja säravaimad tulemused olid kaks 30. kohta (Östersundi jälitussõidus ja Holmenkolleni sprindis). MMi suurimaks saavutuseks jäi 57. koht tavadistantsil. Tema karjääri parim tulemus on aga 20. koht 2008. aasta MMil.

«Polnud absoluutselt hea hooaeg, ükski eesmärk ei läinud täppi,» nentis Lehtla. «Hinges on ikka pettumus. Saavutasin hea sõiduvormi, aga see läks raisku, ma ei realiseerinud seda ära, sest ei suutnud pihta lasta.»

Indrek Tobreluts
Eesmärgid: «Keegi ei lähe 60. kohtadele sõitma. Kui juba eesotsas oled olnud, ei taha tagasi kukkuda. Tahaks stabiilselt punktikohal olla ja paar eredamat sähvatust teha,» sõnas Tobreluts hooaja hakul.
Saavutused: hooaja alguses tervisega kimpus olnud Tobreluts saavutas parima tulemuse MMil Hantõ-Mansiiskis, kui sai 20 km tavadistantsil 24. koha. Punktiväärilised olid ka MMi jälitussõit, kus ta sai 37. koha, ja Ruhpoldingu sprint, kus oli 35.

Priit Narusk
Eesmärgid: «Tahan jõuda MMile ja teha seal laskesuusatajana debüüdi, koht võiks olla 30 seas või veelgi parem, lisaks tahaksin võimalikult palju MK-etappidel startida.»
Saavutused: MMil sai Narusk kaasa teha ühel individuaalvõistlusel, leppides sprindis 77. kohaga. Lisaks MMile osales ta viiel MK-etapil, parimaks jäi 62. koht Presque Isle’i sprindis.

Roland Lessing
Eesmärgid: «Prooviks sellel aastal võita Mammaste karika – seal antakse auhinnaks kiiktool, millel oleks mõnus kiikuda ja televiisorist vaadata, kuidas Tobreluts Sotši olümpialt kulla koju toob,» sõnastas Lessing omapärase huumoriga eesmärgi.

Saavutused: Mammaste karikal Lessing ei osalenud ja kiiktool jäi võitmata. Kokkuvõttes 67. koha saanud elvalase parimateks saavutusteks jäid kaks 25. kohta (Östersundi jälitussõidus ja Hochfilzeni sprindis). «See on ju naljanumber,» oli Lessing kriitiline. «Hooaeg oli masendav. Kui veel üks selline tuleb, siis rohkem neid enam kindlasti ei tule. Sellised tulemused ei paku kellelegi midagi. Ma lihtsalt ei osanud õigel päeval pihta lasta, ise panin metsa, kui head kohad juba käe peal olid.»

Priit Viks
Eesmärgid: «Ma ei taha midagi lubada, eelmisel aastal olin indu täis ja arvasin, et hakkab tulema, aga hooaja algus läks üle kivide ja kändude. Loodan, et olen tugevam kui kunagi varem ja suudan teha karjääri parima hooaja,» lausus Viks sügisel.
Saavutused: Viksil ei õnnestunud koguda ühtegi MK-punkti, parimaks tulemuseks jäi 43. koht, mille ta saavutas nii Fort Kenti jälitussõidus kui ka Holmenkollenis samal distantsil.

Sirli Hanni
Eesmärgid: «Neli aastat olen punktidest unistanud, aga nüüd ei hakka seda tegema, vaatame, mis talvel juhtuma hakkab,» jäi töö kõrvalt hooajaks valmistunud Hanni tagasihoidlikuks.  
Saavutused: Hannil ei õnnestunud ühelgi etapil üheksandast kümnest kõrgemale jõuda, parimaks jäi Ruhpoldingu 15 km sõidus saadud 85. koht.

Kauri Kõiv
Eesmärgid: Kõiv sai sügisel puugihammustusest borrelioosi ega osalenud pressikonverentsil, seega pole tema eesmärgid teada.

Saavutused: parimaks tulemuseks jäi hooaja viimasel etapil Holmenkollenis sprindi 68. koht.

TABLOO
Laskesuusatamise
MK-etapp Holmenkollenis

Mehed. 12,5 km jälitussõit: 1. Emil Hegle Svendsen (Norra) 32.59,2 (3 möödalasku), 2. Tarjei Bø (Norra) +0,6 (1), 3. Martin Fourcade (Prantsusmaa) +7,3 (1) ... 43. Priit Viks +3.43,4 (3). 15 km ühisstardiga sõit: 1. Emil Hegle Svendsen (Norra) 39.07,6 (2 möödalasku), 2. Jevgeni Ustjugov (Venemaa) +0,4 (1), 3. Ole Einar Bjørndalen (Norra) +10,0 (1).

MK-sarja lõppseis: 1. Tarjei Bø (Norra) 1110 punkti, 2. Emil Hegle Svendsen (Norra) 1105, 3. Martin Fourcade (Prantsusmaa) 990 … 67. Roland Lessing 61, 84. Indrek Tobreluts 27.

Naised. 10 km jälitussõit: 1. Anastassia Kuzmina (Slovakkia) 33.42,5 (3 möödalasku), 2. Darja Domratšjova (Valgevene) +23,1 (5), 3. Andrea Henkel (Saksamaa) +27,6 (3) ... 32. Eveli Saue +3.22,2 (3), 35. Kadri Lehtla +3.34,4 (3). 12,5 km ühisstardiga sõit: 1. Darja Domratšjova (Valgevene) 36.13,0 (3 möödalasku), 2. Anna Bogali-Titovets (Venemaa) +16,0 (1), 3. Olga Zaitseva (Venemaa) +25,0 (1) … 30. Eveli Saue +6.06,4 (7).

MK-sarja lõppseis: 1. Kaisa Mäkäräinen (Soome) 1005 punkti, 2. Andrea Henkel (Saksamaa) 972, 3. Helena Ekholm (Rootsi) 971 … 28. Eveli Saue 333, 67. Kadri Lehtla 36.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles