Kelly Sildaru tuli esimest korda juunioride maailmameistriks! (5)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15-aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru startis täna rennisõidu juunioride MMil ja tuli kindlalt maailmameistriks. Hoolimata paksust udust lubati sportlased siiski renni ja kõik said teha ühe katse. Sildaru kogus 87,3 punkti ja tuli kindlalt esikohale. Sildaru pole nooruse tõttu varem ametlikele tiitlivõistlusele peale saanud ja seega on tänane medal talle FISi võistlustel karjääri esimene.

Tulemused: 

  1. Kelly Sildaru 87,3
  2. Svea Irving (USA) 79,0
  3. Valeria Demidova (Venemaa) 71,66
  4. Yu-jin Yang (Lõuna-Korea) 67,66
  5. Polina Agntseva (Venemaa) 59,66
  6. Brynn Wedlake (USA) 54,0
  7. Nikita Rubocki (USA) 48,33
  8. Hanna Blackwell (USA) 47,0

Šveitsis Crans-Montanas toimuvate võistluste eel on kohapeal saadud harjutada vaid korra, sest eilne treening jäeti suure tuule tõttu ära. Reedene trenn aga Sildarul õnnestus. «Mul on trikid kõik olemas. Olen varem renni sõitnud ning seega pole mul vaja midagi uut õppima hakata,» ütles ta pärast treeningut.

Võistlejatel on kolm katset, millest arvesse läheb parim. Kohtunikud hindavad hüpete kõrgust, stiili, trikkide keerukust, haardeid, maandumist ning uuenduslikkust. Rennisõidus on eesmärk kogu renn ära kasutada, mis tähendab, et kohustuslikku hüpete arvu ette kirjutatud ei ole. Sildaru harjutas reedel kava, mis keskendus viiele hüppele.

Kuna Sildaru pole varem oma konkurente võistlemas näinud ning ka treeningul ei õnnestunud tal eakaaslaste sooritusi näha, ei oska ta teiste sportlaste taseme kohta suurt midagi öelda. Nii palju, kui tema treenerist isa Tõnis Sildaru konkurente eemalt nägi, tundus tase talle suhteliselt ühtlane.

USA koondise treener DJ Montigny toob favoriitidest rääkides esmalt välja enda juhendatava Svea Irvingu. «Kelly Sildaru näitas esimesel treeningul head taset ning ka temal on võimalus,» lausus ta.

DJ Montigny. Foto: Sander Ilvest
DJ Montigny. Foto: Sander Ilvest Foto: SANDER ILVEST/

Juunioride taset hindab Montigny üsna heaks. «Sportlased on küll noored ning kindlasti arenevad veel, aga talenti on siin küllalt. Ilmselt näeme päris häid sooritusi.»

Kui esialgu oli end võistlustele kirja pannud üheksa tüdrukut, siis ametlikust stardinimekirjast leiab kaheksa nime. See tähendab ühtlasi ka seda, et kvalifikatsioonivõistlust ei toimu ning pärast treeningsõite ja soojendust alustatakse finaalsõitudega.

Võistluste stardinimekiri

  • Yu-jin Nang (Lõuna-Korea, sündinud 2001)
  • Brynn Wedlake (USA, sündinud 2001)
  • Polina Agntseva (Venemaa, sündinud 2000)
  • Hanna Blackwell (USA, sündinud 2000)
  • Valeria Demidova (Venemaa, sündinud 2000)
  • Svea Irving (USA, sündinud 2002)
  • Kelly Sildaru (Eesti, sündinud 2002)
  • Nikita Rubocki (USA, sündinud 1999)
Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles