Beljajeva kaotas Budapesti MK-etapil palju segadust tekitanud poolfinaalis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva Budapesti MK-etapil.
Julia Beljajeva Budapesti MK-etapil. Foto: EVL/Augusto Bizzi

Budapestis peetaval vehklemise MK-etapil jõudis Eesti koondislastest kõige kaugemale Julia Beljajeva, kes võitis pronksi. Poolfinaalis kohtus Beljajeva korealanna Injeong Choiga ning et kolme perioodi järel oli seis 7:7 viigis, tuli lisaminut. Sellega oli aga palju segadust, sest kohtunik andis alguses lisaminuti, kus otsustanuks esimene torge ja aega lõpuni ei pea vehklema. Beljajeva sai seal justkui torke kirja, kuigi tegelikult torget polnud ja viga oli andurites. Pärast pikka arutelu pandi hoopis uus minut käima ja nüüd tuli see lõpuni vehelda ehk kohtunik otsustas nii nagu oleks pidanud kohe alguses tegema. Taas jupsis aga tehnika ning kõik see kulutas kõvasti aega ja närve. Et Beljajeval oli prioriteet, andnuks viik võidu talle. Ent korealana oli lõpus kindlam ja võttis 13:10 võidu. Seega Beljajevale pronksmedal. Finaalis alistas itaallanna Rossella Fiamongo Choi 14:9.

Finaalis alistas itaallanna Rossella Fiamongo Choi 14:9.

Veerandfinaalis sai Beljajeva lisaajal 9:8 jagu Man Wai Vivian Kongist Hong Kongist. 16 parema seas alistas aga 15:9 venelanna Tatjana Logunova. 16 sekka pääses ka Kristina Kuusk, kes kaotas seal 10:15 korealanna Injeong Choile. 32 seas alistas Kuusk aga Irina Embrichi.

Teine ring: Julia Beljajeva oli 15:12 parem prantslanna Aurine Mallo'st. Irina Embrich ja Kristina Kuusk kohtusid omavahel, 11:10 võiduga tagas pääsu 16 parema hulka Kuusk.

Esimene ring: Irina Embrich alistas prantslanna Marie-Florence Candassamy 15:9. Kristina Kuusk oli torgetega 15:11 parem kreeklannast Niki-Katerina Sidiropoulou-Christodouloust. Julia Beljajeva võitis ukrainlannat Anfisa Pochkalovat 15:9. Erika Kirpu kaotas jaapanlannale Ayaka Shimookawale 15:13 ning Nelli Paju pidi tunnistama korealanna A Lam Shini 15:11 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles