Võidukas Sildaru: sain isegi udus teha kõike, mida soovisin

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride rennisõidu MM-i võistluspäev Šveitsis.
Juunioride rennisõidu MM-i võistluspäev Šveitsis. Foto: Sander Ilvest

15-aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru startis täna rennisõidu juunioride MMil ja tuli kindlalt maailmameistriks. Hoolimata paksust udust lubati sportlased siiski renni ja kõik said teha ühe katse. Sildaru kogus 87,3 punkti kindel ja tuli kindlalt esikohale. Sildaru pole nooruse tõttu varem ametlikele tiitlivõistlusele peale saanud ja seega on tänane medal talle FISi võistlustel karjääri esimene.

«Nagu ma enne võistlust ütlesin, siis ikka oleks tore võita midagi, mida varem pole võitnud,» oli Sildaru esimene emotsioon pärast triumfi.

Võistlust sega tihe udu ja hommikused treeningud jäid seetõttu ära. Lõppvõistlus oleks pidanud algama kell 14, aga tegelikult said naised rajale alles kaks tundi hiljem. Planeeritud kolme katse asemel sai igaüks teha vaid ühe ja seal oli Sildaru teistest kindlalt üle.

«Udu mind otseselt ei seganud, aga võistluse tegi minu jaoks raskeks just pikk ootamine. Pidime nii kaua passima. Udu tegi võistlemise pisut ebamugavaks, aga ma sain teha seda, mida soovisin,» rääkis Sildaru.

Sildaru oli naistest ainuke, kes soovis teha ka teise katse, aga kohtunikud pidasid udu nii ohtlikuks, et rohkem võistlejaid rajale ei lastud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles