Viimase veerandiga 18 punkti visanud Veideman tõusis Itaalias kangelaseks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman Udines.
Rain Veideman Udines. Foto: twitter

Korvpallur Rain Veideman aitas oma koduklubil Udine Amicil Itaalia tugevuselt teises liigas Mantova meeskonna vastu suurest kaotusseisust välja tulla ja magusa võidu saada. Udine võidunumbriteks jäid 80:76, sealjuures võideti viimane veeranndaeg koguni 29:8!

Veideman viskas 23 punkti, sealhulgas viimasel veerandajal 18. Pisut vähem kui poolteist minutit enne kohtumise lõppu oli seis Udine poolt vaadates veel 72:76. Siis tabas Veideman kaks vabaviset ja viis 42 sekundit enne lõpusireeni Udine ühe punktiga juhtima. Mantova pallurid eksisid seejärel vabavisetel ja sekund enne lõppu kindlustas Eesti koondise kapten Udinele tabavate vabavisetega võidu.

Lisaks võttis Veideman maha kolm lauapalli ja andis neli resultatiivset söötu. Kahepunktiviskeid tabas ta 7/4, kolmeseid 8/2 ja vabaviskeid 10/9.

Udine asub Itaalia tugevuselt teise liiga idadivisjonis 12 võidu ja 14 kaotusega üheksandal kohal, Mantova on 14 võidu ja 12 kaotusega kaheksandal ehk viimasena pääsu play-off'i tagaval positsioonil. Põhiturniiri lõpuni jääb veel neli vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles